Eerste nederlaag voor F3

2 november 2014
Vandaag stond de topper tegen Eemdijk F1 op het programma. Zij hadden tot nu toe een keer verloren, de F3 was nog ongeslagen tot vandaag. De dag begon voor onze jongens bij de Boni in het kader van de jeugdspaaractie. Onze jongens waren daar erg behulpzaam en zorgden ervoor dat vrijwel alle sponsormunten in dat uur in de koker van GVVV kwamen.
 
Na een drankje en zakje chips was het tijd om naar GVVV te gaan, om daar om 12:00 af te trappen tegen Eemdijk F1. Al snel bleek dat zij goed konden voetballen en veelal een of meerdere koppen groter waren dan onze jongens. Nadat Mike eerst 2 goede reddingen had verricht, was ook hij kansloos op de rebound na een goede redding. Al snel volgde de 2-0 uit een afstandschot. Uit een goed opgebouwde aanval van de F3 stuurde Adam Mohammed diep weg en kon hij alleen op de keeper afgaan, maar helaas schoof hij de pal naast. Eemdijk benutte haar volgende kans wel waardoor de jongens tegen een 3-0 achterstand keek. Uit een uitbraak was het weer Adam die Mohammed met een mooie dieptepass alleen voor de keeper zette, helaas ging de bal dit keer tegen de paal. Net voor rust hield Mike ons nog enigszins op de been, waardoor het met rust 3-0 stond.
 
Na de rust kreeg de F3 wat meer mogelijkheden, uiteindelijk was het Adam die via de keeper en de paal de bal in het net zag verdwijnen. Onze jongens probeerden meer doelpunten te maken, maar ook Eemdijk kreeg diverse kansen. Door goed verdedigen van onze jongens en Mike bleef het lang 3-1, uiteindelijk liep Eemdijk in de slotfase uit naar 4-1 en uit een rebound ook nog naar 5-1.
 
Dit betekende dus helaas de eerste nederlaag voor onze jongens. Later bleek dit ook niet zo gek te zijn. Eemdijk had enkele jongens uit de E1 meegenomen, geen wonder dat onze eerste jaars jongens hier niet tegen op konden. Hopelijk kan de KNVB hier nog iets aan doen en wellicht dat ook bij Eemdijk Fair Play hoger in het vaandel staat dan dat ze afgelopen zaterdag door deze handelswijze hebben laten zien. Wordt wellicht vervolgd dus.