Eerste punten in voorjaarscompetitie voor de F3

9 maart 2015

Na een vrij weekend stond vandaag de wedstrijd bij de overburen van DOVO F6 op het programma. Met acht man sterk, Nik was ziek, begonnen we aan de ‘verre reis’.
Al snel kregen we enkele kansen in de wedstrijd, maar ook DOVO liet zich op onze helft zien. Na een mooie aanval waarbij Adam de bal op Shierko passte en hij hem vervolgens weer doorspeelde naar Thijmen, schoof deze hem helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Even later werd het 1-0 voor DOVO na een scrimmage voor onze goal, waarbij de bal via de benen van een van ons achter doelman Mike verdween. Gelukkig lieten ze de koppies niet hangen en bleven we goed aanvallen. Even later resulteerde dat in de gelijkmaker door Thijmen die een mooie pass van Mohammed afrondde. Tygo zorgde voor de 2-1 ruststand door een afgeslagen corner hoog in het dak van de goal te schieten.

Na rust scoorde Shierko de 3-1. Na een mooie pass van Adam die eerst nog gemist wordt door Mohammed, maar door de bal weer snel te veroveren kon hij toch scoren. Bijna zorgde Shierko  ook nog voor de 4-1, maar zijn schot stuitte via de binnenkant van de paal het doel uit.
DOVO scoorde hierna de aansluitingstreffer nadat Mike eerste een goede redding had, was hij door een verdedingsfout kansloos in de rebound. Gelukkig scoorde Mohammed al snel de 4-2. Tygo zorgde met bijna een identieke actie uit een corner voor de 5-2. Na een handsbal van een van de DOVO spelers mocht Adam een penalty nemen en hiermee zorgde hij voor de 6-2.
Bijna werd het nog 7-2 maar een vrij trap vanaf de zijkant van Shierko werd door Luuk verlengd, maar via de beide binnenkanten van de palen verdween de bal uit het doel.
Al met al een leuke wedstrijd en niet onbelangrijk de eerste punten voor ons. Zeker met een paar mooie aanvallen en ook goed verdedigend werk van Tygo, Raoul, Luuk en Mike.
Komende zaterdag hebben we geen competitiewedstrijd, maar spelen we vriendschappelijk tegen G.V.V.V. F2 om de week erna weer tegen DOVO te spelen. Dit keer aan de blauwe zijde van het Panhuis.