Effectiever DOVO D1 verslaat G.V.V.V. D1

13 oktober 2014

Op een voor ons inmiddels vroeg tijdstip moeten onze jongens vandaag thuis aantreden tegen DOVO D1. Deze ploeg is bekend. We kwamen ze al vaker tegen, dit seizoen troffen we hen ook al in de beker. Destijds werd flink van hen verloren, dus er is nog wat goed te maken. Dennis is er helaas niet bij vandaag. Hij heeft een vervelende blessure, die hem jammer genoeg waarschijnlijk nog langer aan de kant zal houden. Jay en Bilal beginnen vandaag op de reservebank.

G.V.V.V. begint een beetje slordig aan de wedstrijd. Aan de zijkanten wordt een paar keer onnodig balverlies geleden, maar gelukkig levert dit vooralsnog geen gevaar op. Toch is er na vijf minuten een grote kans voor de blauwen. Een afvallende bal wordt vanaf de rechterkant hoog voor het doel geslingerd door Robin. Leon probeert te koppen, maar kan er net niet bij. DOVO plaatst direct een tegenstoot over links, waarbij een speler uiteindelijk alleen voor Naoufal kan opduiken: 0-1.

Vanaf de aftrap na deze tegenvaller kan Jaidy op zijn beurt alleen door, maar in dit geval is de keeper er eerder bij. Halverwege de eerste helft zien we een mooie aanval van G.V.V.V. via Jaidy, Joey en Leon. De laatste lost een goed schot op de keeper, maar die kan de bal klemmen.

Het is een stevige strijd, waarbij opvalt dat DOVO minder creëert dan G.V.V.V. Wel zijn de rooien (weer) feller in de duels en zijn de blauwen kwetsbaar achterin. In de twintigste minuut is er weer een kansje voor DOVO, maar de bal gaat net over.

Enkele ogenblikken later gaat het helemaal mis bij een doeltrap van G.V.V.V. Door een misverstand tussen Robin en Naoufal kan een DOVO spits de bal onderscheppen en in het doel schieten en daarmee de voorsprong verdubbelen. Een flinke domper, want DOVO voetbalt echt niet beter, de eerste helft zijn er aan beide kanten drie kansen geweest, waaruit zij twee keer scoren en wij niet.

Vlak voor rust worden Connor en Leon gewisseld voor Jay en Bilal.

De tweede helft vertoont in eerste instantie hetzelfde spelbeeld. Al snel is er weer een kansje voor DOVO, maar het schot gaat net naast. De kwetsbaarheid van G.V.V.V. is meteen weer zichtbaar. Er is veel balverlies door half ingrijpen of aan de verkeerde kant van de tegenstander verdedigen. Na vijf minuten krijgt G.V.V.V. een hele grote kans iets terug te doen. Bilal komt goed door op links en geeft een prachtige steekbal op Jaidy. Deze probeert in de korte hoek binnen te schieten, maar de keeper verkleint zijn doel goed en weet met moeite te redden.

DOVO wordt weer gevaarlijker. Een schot belandt op de paal en de afvallende bal kan maar net worden weggewerkt. Na dertien minuten, als Pim is gewisseld voor Connor, is het weer raak voor DOVO. Er wordt een mooie vloeiende aanval geplaatst over rechts, Levi wordt uitgespeeld en vervolgens wordt de bal beheerst langs Naoufal geschoten: 0-3.

Tien minuten later wordt het zelfs nog erger. Onze verdediging wordt volledig uitgespeeld, DOVO gaat er als een mes door de boter doorheen en de 0-4 moet worden genoteerd. Maar G.V.V.V. toont veerkracht. Als DOVO nog bezig is na te genieten van het mooie doelpunt, combineren Jaidy en Leon, waarbij Jaidy op het randje van buitenspel door mag. Hij schiet, de keeper kan de bal keren maar niet goed genoeg. De bal rolt alsnog voor de voeten van Leon die hem alleen nog maar hoeft binnen te tikken: 1-4.

Kort voor tijd is er een dubieuze beslissing van de scheidsrechter, waardoor een gevaarlijke situatie voor de blauwen ontstaat. Een bal richting het G.V.V.V. strafschopgebied wordt door een van onze verdedigers met de knie geschampt, waardoor Naoufal de bal op kan rapen. Dit wordt in onze ogen onterecht als terugspeelbal beoordeeld, waardoor DOVO een  vrije trap in de zestien krijgt. Gelukkig is de muur solide en volgt er geen doelpunt.

Een paar minuten voor tijd kan G.V.V.V. weer een counter plaatsen. Jaidy zet goed door, speelt de keeper uit en scoort de 2-4. Te merken is dat DOVO hier toch wel wat nerveus van wordt. In de laatste minuut ontsnapt Jaidy weer aan de verdediging, maar deze keer is de DOVO keeper paraat.

De twee doelpunten hebben de stand natuurlijk draaglijker gemaakt en de glans van de overwinning van de overburen er deels afgehaald. Toch overheerst aan de kant het gevoel dat onze ploeg beter kan. Jongens, de volgende keer moet het feller!