F4 wint de Grebbecup

6 april 2015

In het Paasweekeinde stond er voor F4 geen wedstrijd op het programma, totdat Candia ’66 op dinsdagavond belde. Omdat een ander team zich had afgemeld, was de vraag of F4 wilde meedoen aan het toernooi om de Grebbecup. Uit een snelle inventarisatie bleek dat F4 hiervoor net voldoende spelers beschikbaar had. Als aanvulling zouden ook Thomas (F2) en Jona (F8) meegaan.

Buienradar voorspelde een bewolkte ochtend en dat kwam ook min of meer uit. Het was fris langs de lijn, maar gelukkig bleef het wel droog. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Candia ’66 F5. Het krachtsverschil was groot. Ehab stond op doel en heeft geen enkele bal hoeven tegenhouden. Na 18 minuten was 0-6 de eindstand in het voordeel van G.V.V.V.

Tijdens de tweede wedstrijd stond Collin op doel. Tegen Musketiers F2 werd met 0-2 gewonnen. De tegenstander in de derde wedstrijd was VVA ’71 F3. Met Jona op doel werd deze wedstrijd met maar liefst 8-0 gewonnen. G.V.V.V. had de poule gewonnen en speelde in de halve finale tegen Candia ’66 F4. Thomas keepte deze wedstrijd en had niet veel te doen. G.V.V.V. won de wedstrijd met 0-5 en had daarmee de finale bereikt. Het enthousiasme was groot en al zingend liet F4 horen dat ze de finale hadden behaald.

De opkomst voor de finale op het hoofdveld vond plaats in een Champions League-achtige sfeer. Met muziek kwamen de teams het veld op en namen in een rij plaats midden op het veld om het publiek te begroeten. De finale werd gespeeld tegen Candia ’66 F3. Jona had aangeboden ook deze wedstrijd te keepen.

De finale was spannend, hoewel G.V.V.V. veelal het initiatief had in de wedstrijd. Tegen Candia ’66 F3 hadden we ook al gespeeld in de competitie en zij hadden daaruit geleerd hoe ze de aanvallen van G.V.V.V. konden weerstaan. De kansen gingen er niet in. Ook Candia ’66 kreeg zeker aan het einde van de wedstrijd nog een paar goede kansen om te scoren, maar de verdediging met Tjerk, Salaheddien en Diederik hield stand. Na de reguliere speeltijd stond het nog steeds 0-0. Penalties moesten de beslissing forceren.

Collin mocht proberen als keeper het doel schoon te houden. Het kostte de jongens van F4 veel moeite de zenuwen de baas te blijven, waardoor de meeste penalties werden naast geschoten. Als zevende was Salaheddien aan de beurt. Hij wist zijn zenuwen wel te bedwingen en schoot de bal hoog en hard in het doel. Toen het Collin lukte de daarop volgende penalty te stoppen, was de vreugde groot. G.V.V.V. F4 had de Grebbecup veroverd en Salaheddien mocht de beker in ontvangst nemen. Thomas en Jona, bedankt voor het meespelen tijdens het toernooi!

Doelpuntenmakers waren: Ehab 6x, Jorran 4x, Collin 4x, Thom 3x, Thomas 3x en Diederik 1x.