Forse nederlaag D1 tegen koploper

15 maart 2015
Victoria D1 is op bezoek aan het Panhuis vandaag, de koploper uit Loosdrecht. De uitwedstrijd eindigde in een 6-0 overwinning voor de Loosdrechters. Joey kan niet meedoen vandaag, hij heeft een knieblessure. Hij zit wel op de bank om zijn team te steunen. Natuurlijk hopen we op een beter resultaat dan bij de uitwedstrijd tegen deze goed voetballende ploeg.

De eerste minuten zet Victoria meteen druk. Dit leidt in de eerste minuut al tot een corner, maar die sticht geen gevaar. Al een minuut later gaat het mis voor G.V.V.V., beginnend bij balverlies aan de linkerkant.  De verdediging wordt gemakkelijk uitgespeeld en het is 0-1. Kort daarna belandt een inzet van Victoria hard op de paal. De rebound gaat gelukkig hoog over. Uit een afgeslagen corner gaat een afstandsschot richting de hoek van de goal, Naoufal moet zit strekken maar weet de bal te keren.

In de dertiende minuut verdubbelt Victoria op een eenvoudige manier de score door optimaal te profiteren van een misverstand in de blauwe verdediging. En nog ruim voor rust gaat de teller al naar 3 als er balverlies wordt geleden op het middenveld en een speler vrij voor onze keeper wordt gezet.

Vlak daarna doet G.V.V.V. wat terug. Robin probeert een corner binnen te koppen, de bal kaatst echter teug maar belandt voor de voeten van Jaidy, die de 1-3 kan binnentikken. Daarna krijgt Maurits na een misverstand bij Victoria een grote kans om zelfs 2-3 te maken, maar het lukt hem alleen voor de keeper niet de bal tussen de palen te krijgen. Op slag van rust loopt Victoria uit naar 1-4 via een mooi uitgespeelde aanval.

De tweede helft verloopt niet al te best voor G.V.V.V. Er wordt veelvuldig balverlies geleden door het middenveld, waardoor onze verdediging keer op keer in verlegenheid wordt gebracht. De stand is na 54 minuten al opgelopen tot 1-8. Zeker in de tweede helft laat de scheidsrechter zich niet van zijn beste kant zien. Er wordt inconsequent gefloten en veel over het hoofd gezien, zoals een gevalletje buitenspel, waarbij grensrechter Bram onterecht wordt genegeerd. In de laatste minuut ligt een speler van Victoria geblesseerd op de grond. Er wordt verbaal wat geprovoceerd, waarbij over en weer een scheldwoord valt. Tot ieders verbazing trekt de scheids rood voor Naoufal en moet Bilal het keepershirt aantrekken. Geel voor beide spelers leek logischer, maar de ‘scheldpartij’ bleek van beide kanten achteraf zo onschuldig, dat ook dat erg overdreven zou zijn geweest. Jammer dat de wedstrijd zo moest eindigen en we hopen dat het niet al teveel consequenties voor Naoufal zal hebben. Volgende week reizen we af naar Naarden voor de uitwedstrijd tegen NVC.

Opstelling G.V.V.V. D1: Naoufal (k), Pim, Dennis, Zaïd, Maurits (30. Connor), Robin, Levi, Leon, Leon (22. Bilal), Jaidy, Anouar (c)