Geen winst G.V.V.V. D1 ondanks goed duel

26 april 2015

Voor deze thuiswedstrijd tegen Hercules D1 uit Utrecht zijn weer enkele spelers uit andere elftallen toegevoegd. Anouar is ziek. Kris van der Pijl uit de E5 verdedigt het doel, Sem Ditewig en Denzel Leijten uit de D3 zijn er ook bij. Voor Sem is het zijn eerste optreden in de D1.

 

De eerste tien minuten wordt G.V.V.V. continu vastgezet op de eigen helft. Gelukkig komt Hercules niet tot scoren. In de elfde minuut krijgt G.V.V.V. bij zo ongeveer de eerste aanval een vrije trap op de rand van de zestien. Robin wil de bal mooi voor het doel laten vallen. Dat lijkt niet goed te lukken, de bal stuitert echter via de hak van Joey voor de voeten van Jaidy, die de stand tegen de verhouding in op 1-0 brengt.

 

Dit geeft onze jongens vleugels. Er volgt een goede fase waarin het Hercules moeilijk wordt gemaakt. Al drie minuten later mogen we weer juichen. Druk op de tegenstander levert de bal op voor Leon. Die schiet vanaf de rechterkant van een behoorlijk grote afstand op doel. Het lijkt een kansloos schot, ware het niet dat de keeper van Hercules ver uit zijn doel was gekomen. Daardoor was hij niet op tijd terug en zag de bal strak in de rechterhoek verdwijnen.

 

Weer drie minuten later krijgt G.V.V.V. een corner. De bal wordt afgeslagen, maar wordt met een boogballetje achter de keeper geschoten door Robin: 3-0!

 

Een riante voorsprong dus voor de blauwen. Maar de doelpunten blijven met vaste regelmaat vallen. Helaas zijn de volgende twee in de minuten 21 en 23 voor Hercules en dit brengt de spanning volledig terug: 3-2 dus. Nog voor rust is er even een benauwd moment, als Kris een terugspeelbal oppakt en er een vrije trap volgt op een gevaarlijke plek. Maar gelukkig wordt het schot geblokt en blijft de voorsprong staan.

 

G.V.V.V. komt goed uit de kleedkamer, sterker nog: in de eerste minuut na rust wordt de 4-2 gescoord. Er zijn drie schoten achter elkaar voor nodig, maar de tweede rebound wordt door Joey verzilverd. Vrijwel meteen daarna heeft Hercules de kans om weer aan te sluiten. Er wordt goed geschoten, maar Kris weet knap te redden.

 

Hercules wordt steeds meer de bovenliggende partij en weet dit ook in doelpunten om te zetten. In de 43e en 47e minuut wordt de stand naar 4-4 gebracht. Een mentale tik voor G.V.V.V. dat hard blijft werken om deze gelijke stand over de streep te trekken. Jaidy ontvangt een gele kaart voor een overtreding. Acht minuten voor tijd krijgt Hercules weer een vrije trap op de rand van de zestien. We houden ons hart vast, maar gelukkig gaat de bal ruim over.

 

Helaas gaat het twee minuten voor tijd toch nog mis. De Utrechters scoren de 4-5. En als de scheidsrechter vergeet zijn klokje te checken mag Hercules nog een corner nemen. De bal valt goed bij de tweede paal en gaat ook nog in het doel. Eindstand 4-6.

 

Sem en Denzel: bedankt voor jullie inzet jongens! En zeker ook complimenten aan Kris. Van de E5 en dan in de D1 moeten keepen, het is niet niks. Goed gedaan kerel!

 

Opstelling G.V.V.V. D1: Kris (k), Joey (c), Maurits (51. Connor), Dennis (54. Zaïd), Pim (41. Levi), Zaïd (41. Sem), Denzel, Jay, Robin, Leon (51. Bilal), Jaidy