Goed begin van de 2e competitiehelft voor de C1

16 februari 2015

Perfect voetbalweer en mooie groene velden op Valentijnsdag, wat wilden we nog meer. Eindelijk weer voor het “echie” voetballen na de (extra) lange winterstop. De laatste competitiewedstrijd dateerde alweer van 6 december van vorig jaar (0-3 winst tegen Lelystad ’67 C1) en na een aantal goed afgewerkte oefenduels, waren de jongens vorige week zaterdag er weer helemaal klaar voor. Helaas gooiden de hagel- en sneeuwbuien die de velden met een wit laagje ijs bedekten, roet in het eten. Gelukkig kon er al snel ingehaald worden, een week later dus en op veld 2.

De aanval wordt opgezet

Koen kon helaas niet meedoen door blaarproblemen en na de formaliteiten van de pasjescontrole werd er afgetrapt. Het begin van de wedstrijd was nogal nerveus en een beetje rommelig. Beide teams waren zich ervan bewust dat punten halen (het liefst drie….), belangrijk was voor de positie op de ranglijst. Er was veel beweging op het middenveld maar echt dreigend werd het niet voor beide keepers. Na 15 minuten werd de eerste corner door G.V.V.V. bemachtigd, maar ook hieruit werd niet gescoord. Rond de 20-ste minuut kon Brent met een snelle actie op rechts eindelijk serieus op het doel af, helaas was de voorzet net iets te scherp voor Luca om de bal in te kunnen tikken. Ook SDVB kon de weg naar het doel wat beter vinden en de aanvallende linie zorgde ervoor dat Mike wat vaker moest ingrijpen. Vlak voor het fluitsignaal voor de rust, kregen Mike en de verdediging het zwaar te verduren: onze tegenstanders probeerden op een cruciaal moment te scoren om met een voorsprong de kleedkamer op te kunnen zoeken. Er werd stand gehouden en de (niet geweldig fluitende) scheidsrechter blies af met een stand van 0-0.

Na de pauze kwamen de “Blauwen” in ongewijzigde formatie weer het veld op. In de eerste minuten waren de passes naar de voorste linies verzorgder en het tempo ging omhoog, hoewel de scheidsrechter zijn best deed om dat er weer uit te halen door veelvuldig zijn fluitje te gebruiken. Hij zorgde er wel voor dat de overtredingen eerlijk werden verdeeld…. Een snelle aanval vanuit het middenveld, via Brent naar Luca leverde bijna het eerste doelpunt op. Maar meteen hierna zag het ernaar uit dat SDVB het eerste doelpunt erin ging tikken bij de tegenaanval: gelukkig stond Niels goed opgesteld op de doellijn en wist de bal weg te trappen voordat het te laat was. Mike was op dat moment al verslagen….

SDVB wordt door de blauwe verdediging geschaduwd

Rond de 20e minuut van de tweede helft, schoot Joop een vrije trap richting het doel, maar de keeper had de bal niet klemvast. Luca kon daarvan profiteren en tikte de bal snel het doel in: 1-0! Dan is het natuurlijk zaak om de voorsprong vast te houden en uit te breiden en dan is de wedstrijd opeens heel open geworden. Want SDVB gaf zich niet zomaar gewonnen en ging direct voor de gelijkmaker, wat binnen een paar minuten ook bijna weer lukte, maar zowel de verdediging als Mike bleven staan en hielden de nul. Ondertussen waren Fikri en Sander ingebracht voor Justin en Robin. Een mooie voorzet van Sander op aangeven van Brent kwam perfect bij Luca terecht, die zich vrij had kunnen lopen en de keeper was kansloos: 2-0! Goed samenspel werd dus beloond. Helaas werd de wedstrijd grimmiger en moest regelmatig onderbroken worden voor blessurebehandelingen. Maurice kon niet verder en werd vervangen door Wahil. De scheidsrechter telde uiteindelijk 7 minuten speeltijd erbij.

De winst met de bijbehorende 3 punten zijn binnen! Hierdoor hebben wij ons aangesloten bij een groepje elftallen die de 7e tot en met de 10e positie bezetten. Kom op Blauwen….!!

Klik hier voor meer foto's