G.V.V.V. C1 doet zichzelf tekort

7 oktober 2014

Ondanks het feit dat de zon uitbundig scheen in Houten afgelopen zaterdag, was het voor het begin van de wedstrijd al duidelijk, dat boven de C1 zich wat donkere wolken aan het samenpakken waren.

Onze spits, Robin, kon nog steeds niet ingezet worden, Jesper had een liesblessure opgelopen, Sander haakte af in de warming-up met een te pijnlijke voet. Ondanks dat, werd vol goede moed begonnen aan de wedstrijd, die op gras werd gespeeld. Het was toch even wennen aan het veld, want de bal reageert nu eenmaal anders dan op kunstgras.

Veel beweging rond de middellijn.

De C1 was te onnauwkeurig in de opbouw en maar zeer sporadisch verscheen de voorhoede in de buurt van het 16-meter gebied: één echte kans het vermelden waard in de 25e minuut: schot vanaf de linker kant en redding door de keeper van Houten. Onze tegenstander probeerde vooral met afstandsschoten het Mike moeilijk te maken, wat niet in echte kansen resulteerde, dus de rust werd met een stand van 0-0 bereikt.

De tweede helft ging eigenlijk op de zelfde manier van start: het spel speelde zich vooral op het middenveld af met af en toe wat meer drukte voor beide verdedigingen. De duels werden pittiger, want beide teams wilden de score openen. Het spel lag regelmatig stil voor behandelingen, slachtoffers aan de kant van G.V.V.V. waren Mike, Maurice, Joop en Brent, terwijl Fikri last kreeg van zijn knie. Gelukkig kon iedereen (in min of meer fitte toestand...) door, want de bank bood geen wisselmogelijkheden meer.

De duels werden steeds pittiger.

Helaas viel in de 51e minuut de eerste treffer van Houten, maar Brent had in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de kans op de 1-1. Zoals dat soms gebeurt, ging deze treffer er niet in. De, overigens netjes fluitende, scheidsrechter telde 10 minuten blessuretijd erbij en in de 72e minuut verdubbelde Houten de score.

Hopelijk is iedereen voor de volgende wedstrijd weer beschikbaar en zoals Kevin het verwoorde: "Het dubbeltje valt voor G.V.V.V. C1 aan de verkeerde kant... Op deze manier doorgaan dan komen de punten vanzelf!"

Redding van Mike, stand bleef op dat moment 0-0.

Nadia Auteri