G.V.V.V. D1 kan niet stunten tegen Houten

22 november 2014

Vandaag wordt gespeeld tegen de nummer vier van de competitie, Houten. Gezien de stand belooft het dus weer een lastige wedstrijd te worden. Maurits is afwezig, verder is het team compleet. Dennis heeft tijdens de wedstrijdbespreking dezelfde boodschap aan de jongens meegegeven: gewoon lekker voetballen.

Na de aftrap wordt G.V.V.V. direct flink onder druk gezet. Dit levert in de eerste minuten al een paar kleine mogelijkheden op voor Houten. In de zesde minuut is er een echte kans voor de gasten, een schot wordt keurig door Naoufal over het doel getikt. Kort daarna wordt de derde corner van Houten direct in de verre hoek geschoten, een lage bal die er natuurlijk niet in had gemogen.

De eerste helft levert dus een 0-1 tussenstand op. Aangezien Houten het grootste deel ervan op de helft van G.V.V.V. heeft gespeeld is dit een stand die perspectieven biedt. Houten lijkt niet zo makkelijk tot scoren te komen en een tegendoelpunt zou hen misschien uit het evenwicht kunnen brengen.

Maar als wordt afgetrapt voor de tweede helft worden de goede bedoelingen van onze jongens meteen om zeep geholpen. De eerste aanval levert namelijk onmiddellijk de 0-2 op en enkele minuten later gaat ook de 0-3 erin – een doelpunt dat overigens een luchtje van buitenspel had. Binnen 7 minuten maakt Houten aan elke hoop op een goed resultaat een eind door na zwak verdedigen ook de 0-4 te maken. Daarna begint G.V.V.V. iets beter te spelen. Jaidy lost een schot dat net naast gaat. Dan is er een curieus moment als Houten countert en een van hun spelers daarbij zijn schoen verliest. Deze gaat toch door en dreigt met zijn voet zonder schoen te scoren, maar Robin weet er net op tijd tussen te springen.

Er is nog een goede kans voor de blauwen als Jaidy alleen op de keeper af gaat en deze hands maakt. De vrije trap van Joey op de rand van de zestien gaat helaas naast. In de tegenstoot weet Houten de stand op 0-5 te brengen, ook nu wordt sterk getwijfeld of het geen buitenspel was. Aan het eind van de wedstrijd krijgt Houten nog twee goede en bijna identieke kansen, maar in beide gevallen weet Naoufal prima te redden.

En zo eindigt de wedstrijd dus in 0-5. Geen verrassende uitslag misschien, maar het blijft jammer dat de kwaliteit die in onze jongens zit er niet echt uit wil komen. Hopelijk volgende week beter!

Opstelling G.V.V.V. D1: Naoufal (k), Dennis (55. Pim), Pim (37. Jay), Jay (22. Connor), Robin, Levi (37. Bilal), Zaïd, Bilal (22. Jaidy), Anouar, Joey (c), Leon.