G.V.V.V. D1 met 2-0 onderuit tegen DOVO

2 maart 2015

Met drie gewonnen wedstrijden op rij achter ons werd met goede moed de oversteek gemaakt naar de buren, al gingen eerdere ontmoetingen met dit team, in de beker en in de thuiswedstrijd, verloren. DOVO staat op dit moment een plaats hoger, met een wedstrijd minder gespeeld. Door de vakantieweek is Sven van de D2 meegekomen, Pim en Connor ontbreken.

Vanaf de aftrap is er meteen een kleine kans voor DOVO, gelukkig gaat de bal naast. Meteen daarna mag DOVO ingooien ver op de onze helft. Van daaruit wordt heel makkelijk door de verdediging gesneden en moet Naoufal optreden, wat hij gelukkig knap doet. Hopelijk heeft dit G.V.V.V. wakker geschud. Het optreden van de blauwen is in het begin van de wedstrijd erg zwak. DOVO speelt met meer overtuiging en laat duidelijker zien te willen winnen. Toch kan G.V.V.V. zich langzamerhand wat onder de druk uit spelen, zonder echter kansen te creëren. Dat lukt DOVO in de negentiende minuut wel. Een van de spitsen kan alleen doorkomen na balverlies op het middenveld. Naoufal laat ook nu weer zijn goede vorm van de laatste weken zien en redt knap.

Helaas gebeurt twee minuten later precies hetzelfde, maar nu is onze keeper kansloos: 1-0. Nog voor rust is er een goede kans voor G.V.V.V. als Jaidy op kan stomen over rechts, naar binnen draait en met links schiet. Helaas kan de keeper de bal pakken.

De blauwen blijven zeer matig spel op de mat leggen met veel balverlies en matig aangegane duels. Kansen zijn er bijna niet te melden. Jammer, want DOVO is alleen sterker in de duels en heeft meer overtuiging, maar voetballend zijn ze niet beter. Als de rooien dan 5 minuten na rust de 2-0 maken is het eigenlijk al beslist. Ook hier was balverlies op het middenveld de hoofdoorzaak. Vanaf de bank wordt nog geprobeerd het tij te keren door een omzetting maar het mag niet baten. Joey moet na 20 minuten in de tweede helft het veld verlaten door een knieblessure en wordt vervangen door Bilal.

Het is jammer onze ploeg op deze manier te zien verliezen. Hopelijk kunnen we volgende week de draad weer oppakken, thuis tegen Vriendenschaar.

Opstelling G.V.V.V. D1: Naoufal (k), Joey (c) (50. Bilal), Dennis, Zaïd, Jay (30. Maurits), Robin, Levi, Leon,  Bilal (30. Sven), Jaidy, Anouar (45. Jay)