G.V.V.V. D1 moet haar meerdere erkennen in Hercules D1

9 september 2014

Het is zover, de eerste (uit)wedstrijd van de nieuwe competitie. Aangezien de D1 van vorig seizoen kampioen is geworden, moet onze D1 uitkomen in de Hoofdklasse C. Dat is maar liefst twee klassen hoger dan de ploeg vorig jaar heeft gespeeld. Er zal uitgekomen worden tegen ploegen met aansprekende namen, zoals bijvoorbeeld IJsselmeervogels. Ook de tegenstander van vandaag is een grote vereniging uit Utrecht, net als G.V.V.V. topklasser, zij het op de zondag. Het zal dus een pittig maar ook leerzaam seizoen kunnen worden, waarin het best lastig zal zijn punten te vergaren.

Tijdens de koffie in de mooie kantine van Hercules horen we dat de tas met kleding helaas bij G.V.V.V. is achtergebleven. Gelukkig is Hercules zo sportief ons team uit de brand te helpen. De uittenues van het eerste elftal van Hercules worden voor den dag gehaald, zodat de wedstrijd gewoon door kan gaan. Even later, bij de warming-up is het een apart gezicht onze jongens het veld te zien betreden met de oranje shirts van de tegenstander. Met opgerolde mouwen en de shirts ver in de broek was het allemaal best te doen. Door deze tegenslag begint de wedstrijd in overleg iets later.

Warming-up in de geleende shirts

Ons team is ook deze keer compleet. Maurits, Bilal en Pim beginnen op de bank. Voor de aftrap worden onze jongens flink op scherp gezet door Dennis. De eerste minuten vindt de strijd vooral plaats op het middenveld, zonder echte kansen. In de negende minuut is er de eerste kans voor G.V.V.V. Deze wordt getrapt vanaf de zijlijn, halverwege de Hercules helft. De bal wordt doorgekopt op Leon, die naast mikt. Bij de aanval van Hercules die erop volgt kan een spits alleen op Naoufal doorlopen, maar deze komt goed zijn doel uit en redt perfect. Twee minuten later laat hij weer zien goed in vorm te zijn vandaag, want ook nu weet hij een grote kans onschadelijk te maken. De kansen blijven spaarzaam over en weer. Na een kwartier zijn er aan beide kanten weer kansjes. Connor probeert van afstand te schieten, maar de Hercules keeper let ook op en pakt de bal.

Het spelbeeld laat een wankel evenwicht zien. Het is voor de toeschouwers wachten op een doelpunt, die aan beide kanten zou kunnen vallen. In de 23e minuut komt Hercules op voorsprong door een penalty. Een Hercules speler komt alleen voor Naoufal, die in eerste instantie goed werk verricht door de speler naar buiten te dwingen. Aan het eind van zijn actie plaatst hij echter een te stevige tackle, waarbij hij ook de tegenstander raakt. Kort daarna moet Zaïd met een knieblessure het veld verlaten, Maurits komt voor hem in het veld.

Hercules wordt geleidelijk sterker en had nog voor rust de 2-0 op de schoen. De bal werd goed ingeschoten, maar Naoufal strekte zich maximaal en tikte hem uit de hoek. Weer een prachtige redding!

Pasjescontrole, ook bij de beide D1-erlftallen.

Vlak voor rust kan onze Dennis eindelijk een keer doorstomen langs de rechter zijlijn. Iedereen wacht op zijn voorzet, maar Dennis ziet de keeper richting eerste paal lopen, neemt een andere beslissing en schiet de bal perfect in de lange hoek binnen: 1-1!

Tijdens de rust worden Leon en Connor gewisseld voor Bilal en Pim. De strijd gaat onverminderd door en het wordt duidelijk dat er meer doelpunten zullen volgen. Helaas voor ons valt dat doelpunt in de zesde minuut door een tweede penalty, toegekend aan Hercules. Er zou hands gemaakt zijn bij een doelpoging van de thuisploeg. Bij een duel langs de zijlijn wordt Maurits hard geraakt. Zijn tegenstander komt met twee benen in. Maurits wordt behandeld en kan gelukkig verder. De overtreding wordt niet bestraft.

Hercules laat weinig ruimte om te voetballen en komt er af en toe gevaarlijk uit doordat vaak balverlies wordt geleden door onze jongens. In de 19e minuut leidt dat ook tot de 3-1. De bal verdwijnt met een fraaie boog over de dit keer kansloze Naoufal in het net. Weer een paar minuten later probeert hij een voorzet onschadelijk te maken, raakt de bal wel maar deze rolt door en komt voor de voeten van een Hercules speler, die hem gemakkelijk kan binnentikken: 4-1.

In de 29e minuut wisselt Dennis nog Connor voor Jay en Leon voor Jaidy. Het wordt allemaal iets onvriendelijker op het veld en even later moet Bilal om niet geheel duidelijke redenen 5 minuten naar de kant. Enkele minuten voor tijd pakt de Hercules keeper een bal op, net buiten de zestien. De bal wordt als hands beoordeeld en de jonge scheidsrechter geeft G.V.V.V. een vrije trap. De keeper is het er niet mee eens, trapt de bal weg en krijgt geel. De vrije trap wordt langs de muur geschoten door Robin, de keeper redt en Robin krijgt nog een kansje in de rebound maar de bal gaat naast.

Vlak voor het eindsignaal komt weer een Hercules speler met twee benen in en wordt bestraft met geel. Zo eindigt de wedstrijd met een beetje tumult en een eindstand van 4-1 voor Hercules.

Volgende week treedt de D1 thuis aan tegen IJsselmeervogels D1, aanvang 10 uur.