G.V.V.V. D1 pakt de punten tegen CJVV

30 september 2014

Afgelopen zaterdag speelde onze D1 tegen een niet onbekende tegenstander. CJVV uit Amersfoort kwamen we onlangs nog tegen in de beker en G.V.V.V. ging toen aan de haal met de winst: 2-0. Overigens waren destijds beide teams nog niet compleet, dus wordt het een hernieuwde krachtmeting. Vandaag beginnen Bilal, Maurits en Levi op de bank.
 

Bij de eerste aanval is CJVV meteen gevaarlijk, gelukkig komt Naoufal op tijd zijn doel uit en weet een doelpunt te voorkomen. Vlak daarna krijgt onze tegenstander weer een grote kans, maar de bal gaat net over. G.V.V.V. is zoekende naar de vrije man, maar weet deze nog niet te vinden. Er volgt een mooie aanval van G.V.V.V., Joey passt op Leon, die speelt Jaidy aan. Jaidy geeft de bal terug aan Joey, die kan schieten maar de bal gaat net naast. G.V.V.V. krijgt wat meer de overhand en CJVV loert op een counter. Jay zet een aanval op, geeft een voorzet op Joey maar zijn inzet wordt gepakt door de keeper. Er is een gevaarlijk moment door een te korte bal van Robin door het midden, maar dit foutje wordt gelukkig door hem zelf hersteld.

CJVV speelt de bal over de breedte, de rechtsbuiten weet Zaïd op snelheid te kloppen en schiet de bal keurig in de verre hoek binnen: 0-1 voor CJVV.
 

Even later zet Dennis goed door, wat een corner oplevert. De corner wordt goed genomen door Jay en kan de gelijkmaker worden binnengekopt door Joey. De wedstrijd wordt fysiek wat pittiger. Het spel golft op en neer. De blauwen hebben achterin wat moeite met de snelle buitenspelers van CJVV. Anouar levert een goede steekpass af op Jaidy, helaas wordt zijn schot gepakt door de keeper. G.V.V.V. blijft moeite houden de vrije man te vinden en de bal in de ploeg te houden. Jaidy weet een bal te onderscheppen, legt deze terug maar Joey en Leon zijn te laat om er iets mee te kunnen doen. CJVV heeft het nu even moeilijk. Een vrije trap zorgt voor paniek in de defensie. Uiteindelijk gooit de keeper zich op de bal en is de kans verkeken.
 

Bij het begin van de tweede helft zijn Bilal, Maurits en Levi gewisseld voor Leon, Jay en Pim. G.V.V.V. plaatst een aanval over rechts. Maurits twijfelt net iets te lang waardoor de bal wordt weggewerkt, maar Anouar herovert de bal en kan een afstandsschot lossen. De bal gaat jammer genoeg naast. CJVV wordt weer vastgezet op de eigen helft, maar het blijft opletten voor de snelle counters. Connor probeert te schieten maar de bal smoort in de verdediging. Dan krijgt G.V.V.V. een vrije trap. Anouar neemt deze en schiet de bal prachtig in de hoek: 2-1! Daarna volgt een rommelige fase, waarin beide ploegen slordig spelen.
 

We krijgen nog een vrije trap vanaf de linkerkant maar helaas is men niet scherp voor het doel. Bij een volgende aanval onderschept Anouar de bal en slalomt richting het doel van CJVV. De keeper is echter op tijd uit zijn doel gekomen en voorkomt de 3-1. Even later is G.V.V.V. weer dicht bij een doelpunt. Een hoge voorzet van Dennis belandt in de buurt van de keeper, die licht wordt aangevallen door Bilal. De bal beland in het doel maar de goal wordt afgekeurd.
 

Er volgt een periode waarin G.V.V.V. weer onder druk staat en niet van de eigen helft weet te komen. Naoufal moet nog een keer handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Er wordt nog twee keer gewisseld, Connor voor Jay en Leon voor Jaidy. Onze jongens komen niet meer van de eigen helft af. Dan blaast de scheids af en zijn de eerste drie punten van de competitie binnen.