G.V.V.V. D1 uitgebekerd

6 september 2014

zaterdag 30 augustus, 10.00 u

G.V.V.V. D1 uitgebekerd

Vandaag stond de tweede wedstrijd van de D1 op het programma. De eerste week van dit nieuwe seizoen stond in het teken van bekerwedstrijden. G.V.V.V. is ingedeeld in een poule met CJVV D1, Roda 46 D1 en DOVO D1. De eerste wedstrijd tegen Roda 46 is afgelast omdat er geen elftal op de been kon worden gebracht in de vakantie. De tweede wedstrijd, afgelopen woensdag tegen CJVV moest worden gespeeld zonder wissels, maar werd desondanks keurig in een 2-0 winst omgezet. Vandaag moest worden aangetreden bij en tegen DOVO. De ploeg is grotendeels bekend, we weten dus dat ze sterk zijn en het geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. Ook had DOVO met een veel groter verschil van CJVV gewonnen. De wedstrijd tegen Roda was ook in het voordeel van DOVO beslist.

De wedstrijd vindt plaats op de open dag van DOVO. Druk is het helaas voor de buren nog niet, want het weer is erg regenachtig en dat zou een groot deel van de dag zo blijven. De D1 is voor het eerst compleet. Robin, Bilal en Maurits beginnen op de bank.

Onder het toeziend oog van Dennis en Wilco begint G.V.V.V. goed aan de wedstrijd. DOVO heeft meteen al moeite met de snelheid van Leon op links. Na twee minuten krijgt DOVO wel een corner te nemen, maar die kan worden verwerkt door Levi. Na een goede aanval van de blauwen in de vierde minuut scoort Joey met een mooie boogbal over de keeper na een voorzet van Anouar. Een lekker begin dus, maar DOVO lijkt daardoor te zijn wakker geschud. Er komen een paar kansjes voor de rooien maar die gaan gelukkig hoog over en naast. G.V.V.V. probeert aan te vallen, maar DOVO's uitbraken zijn af en toe gevaarlijk. Helaas voor ons moest Leon al na 11 minuten worden gewisseld vanwege een pijnlijke spier en kwam Bilal voor hem in het veld.

Door een foutje in de verdediging komt een DOVO spits na een kwartier spelen alleen voor de keeper, maar Naoufal kan gelukkig redden. Helaas is het een minuut later toch raak. De gelijkmaker wordt gescoord uit een mooie aanval over de linkerkant en laat Naoufal kansloos.

Daarna zien we DOVO geleidelijk sterker worden. In de 21e minuut belandt een inzet van DOVO op de paal en vijf minuten later komt de thuisploeg op voorsprong, door zeer matig ingrijpen van onze verdediging. Er wordt meer en meer balverlies geleden en daardoor zien we de achterstand nog voor rust oplopen naar 3-1. De eerste helft eindigt met deze stand en met een flipperkastbal die tegen het hoofd van een DOVO speler komt, waardoor deze even verzorgd moet worden.

G.V.V.V. wisselt tijdens de rust Dennis en Pim voor Maurits en Robin. De eerste aanval vanaf de aftrap leidt al tot de 4-1. DOVO heeft de smaak te pakken en scoort al binnen vijf minuten de 5-1. DOVO dreigt over G.V.V.V. heen te walsen, maar de blauwen worden daarna sterker, doordat er nu beter druk wordt gezet. Dit leidt onder andere tot een goede kans voor Bilal, die net naast schiet. Onze jongens beginnen weer wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en plaatsen een aantal aanvallen, die met de nodige moeite worden weerstaan door DOVO. Na ongeveer een kwartier plaatst DOVO weer een vloeiende aanval over links, de bal wordt voorgezet en gemakkelijk afgemaakt: 6-1. De 7-1 volgt na 20 minuten, waarna G.V.V.V. weer iets terug kan doen. Een dieptepass op maat van Robin stelt Bilal in staat een mooie voorzet op Joey te geven, die de kans beheerst afmaakt. DOVO weet daarna nog een keer te scoren waarmee de wedstrijd in 8- 2 eindigt.

Een flinke tik dus, waarmee DOVO met 9 punten eindigt en door mag bekeren. Het goede nieuws is dat DOVO D1 ook in onze competitie zit, zodat er dit seizoen nog twee kansen zijn om te revancheren.

Zaterdag 5 september begint de competitie met een uitwedstrijd in Utrecht tegen Hercules. Dit was dus het eerste wedstrijdverslag van dit seizoen. Ik hoop dat er nog veel mogen volgen, liefst natuurlijk met mooie wedstrijden en vooral goede uitslagen voor onze jongens. Dennis en Wilco, veel plezier en succes met het trainen en coachen!