G.V.V.V. D1 wint verdiend op de Westmaat

15 februari 2015

Na de succesvolle wedstrijd tegen CJVV vorige week zijn we vandaag te gast op de Westmaat in Spakenburg voor de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels. Die staan twee plaatsen boven ons. Er wordt gespeeld op het toch wel tot de verbeelding sprekende hoofdveld, compleet met elektronische reclameborden en luxe kleedkamer. In september werd thuis met 1-2 verloren, toen bleven we achter met het gevoel dat een punt verdiend was geweest. Er is dus nog wat recht te zetten en zoals ik vorige week al meldde is elk punt welkom om in de hoofdklasse te blijven. We hopen dus op een goed resultaat. Ons team is compleet.

De wedstrijd gaat meteen stevig van start. G.V.V.V. begint scherp aan de wedstrijd maar moet toch na vier minuten een corner weggeven. Die is behoorlijk gevaarlijk, want Naoufal moet tot twee keer de bal uit het doel boksen. Maar dan komt G.V.V.V. er direct gevaarlijk uit. Jaidy sprint over rechts richting achterlijn en geeft een perfecte voorzet op de vogelvrij staande Leon. Deze lijkt van de kans te schrikken, vergeet de bal te controleren en schiet tot verbijstering van iedereen naast! Maar de toon is gezet en G.V.V.V. laat zich niet ontmoedigen. Bij de volgende aanval kan Jaidy weer hetzelfde kunstje doen, geeft dit keer voor op Connor die vrij binnen kan schieten: 0-1. Dit verjaardagscadeau kwam een dag te laat voor Connor, maar hij was er niet minder blij mee. Overigens had hij in de kleedkamer al aangekondigd te gaan scoren, dat mag hij dus best vaker doen!

Kort daarna loste Jaidy nog een mooi afstandsschot op het doel van de Vogels, maar de redding van de keeper was zeker zo fraai. We zien zelden zo’n duidelijk overwicht van ons team in de beginfase van een wedstrijd. De rest van de eerste helft wordt het spel wat rommeliger en speelt de strijd zich voornamelijk af op het middenveld. IJsselmeervogels stoort goed, waardoor de passing moeilijk wordt gemaakt. Kansen worden echter nauwelijks gecreëerd. Aan het eind van de eerste helft is er voor beide teams een schietkans door balverlies, maar deze schoten gaan allebei naast het doel.

Na drie minuten in de tweede helft mag Robin aanleggen voor een vrije trap, een klein stukje over de middellijn. De bal komt voor de voeten van Jaidy, die een hard schot lost maar de keeper weet te redden.

De wedstrijd blijft een strijd op het middenveld. In de 39e minuut van de wedstrijd kunnen we de 0-2 noteren. Leon komt 1 op 1 met de keeper, hij schiet maar de keeper keert de bal. Gelukkig komt hij daardoor voor de voeten van Jaidy, de kepper is dan uitgespeeld en verdwijnt de bal zonder al te veel moeite in het doel.

De rest van de tweede helft verandert er niet zo veel. IJsselmeervogels probeert nog wel wat, maar komt er nauwelijks doorheen. Ze krijgen door balverlies net buiten het zestienmetergebied nog wel een grote kans op de aansluitingstreffer. Er volgt een kiezelhard schot, maar Naoufal redt op een fantastische manier. De drie punten gaan dus mee naar Veenendaal. Door deze overwinning en opnieuw verlies van Jonathan stijgen we een plekje op de ranglijst. Volgende week spelen we tegen Jonathan, dus zou het mooi zijn als we een gaatje met hen kunnen slaan.

Opstelling G.V.V.V. D1: Naoufal (k), Dennis, Zaïd, Pim (41. Jay), Robin, Levi, Leon (46. Bilal), Jaidy, Anouar, Joey (c), Connor (42. Maurits).