G.V.V.V. ME1 doet prima "zaken" in de Hoofdklasse

21 maart 2015

Sinds de winterstop heeft de K.N.V.B. de beste ME-teams uit de 1e klasse's bij elkaar gezet en een nieuwe Hoofdklasse gevormd. Ruim een jaar hebben we voornamelijk tegen "zwakkere" tegenstandsters moeten spelen. Een kampioenschap vieren is leuk maar voor het leerproces en het spelen van zwaardere wedstrijden is deze indeling voor de ME1 beter.

Alle meiden van de ME1 vinden het spelen van wedstrijden in de Hoofdklasse een uitdaging en ze worden weer geprikkeld om alles uit hun kunnen te halen. De uitschakeling in de beker door IJsselmeervogels ME1 (2-3 verlies) was de eerste ervaring tegen een Hoofdklasse tegenstander. De meiden ondervonden gelijk dat er uit een ander "vaatje" getapt moest worden. Van onderschatting en gemakzucht mocht geen sprake meer zijn komende competitieronde.

2 Weken geleden maakte we ons debuut in de thuiswedstrijd tegen Vreeswijk ME1. Een lekkere wedstrijd om warm te draaien en gelijk de eerste 3 punten te pakken. We konden terugkijken op een goed debuut met een 13-1 winst op zak. Vorige week een uitwedstrijd tegen, een voor ons onbekende tegenstander uit Harmelen, SCH'44 ME1. Vanaf het begin liet SCH'44 zien een fysiek sterke tegenstander te zijn. Tactisch en technisch waren onze meiden veel sterker wat resulteerde in een veldoverwicht waarvan wij 80% van de tijd in balbezit waren. Dat dit geen garantie is voor succes bleek wel toen we met een 1-0 achterstand gingen rusten. Een counter van de Harmelenaren was genoeg om op voorsprong te komen. De 1e helft hebben we misschien wel 15 kansen gehad op een doelpunt maar de scherpte ontbrak. Na de wake-up call moesten de meiden het in de 2e helft recht gaan zetten om de verdiende 3 punten te kunnen meenemen. Door twee treffers van Femke Wiedeman kwamen we op voorsprong en was het Nadine Blankenstein die een veilige 1-3 maakte. De wedstrijd was gespeeld en we konden ons gaan opmaken voor de terugreis. De flow zit er goed in bij de meiden. Bijna alle meiden nemen ook nog deel aan het schoolvoetbal en hopelijk kunnen ze de flow vasthouden.

Vandaag op de eerste lentedag stond de thuiswedstrijd tegen Houten ME1 op het programma. Een geduchte tegenstander waar we vorig jaar in de toernooien 2x nipt van hebben gewonnen. De meiden waren gewaarschuwd voor een fysiek sterke tegenstander die het niet zal nalaten om de "grenzen" op te zoeken van het toelaatbare. Er werd menig elleboogje of "tikje" uitgedeeld door Houten. Voor de meiden van G.V.V.V. was dat het teken dat ze voor elke centimeter moesten gaan strijden en geen enkel moment de concentratie konden laten verslappen. Allebei de ploegen gingen er "volle bak" in. Met een prachtig afstandsschot wist Houten te scoren en was het 0-1. Een mooie strijd in alle linies leverden verder geen goals meer op in de 1e helft.

De 2e helft moesten we de openingen vinden in de defensie van Houten. Een zware overtreding (tackle van achteren), op Nadine Blankenstein, op de rand van het strafschopgebied leverde een vrije trap voor ons op. Nadat Nadine weer opgelapt was ging Robin achter de bal staan. De muur van Houten mocht niet baten voor de prachtige trap van Robin. Via een rug ging de bal onhoudbaar het Houtense doel in. 1-1 en nog ruim 15 minuten te gaan. Het was werkelijk bloedstollend spannend. Dit is hoe de meiden willen voetballen en waar ze veel van leren. Het spel golfde op en neer. Na moeizaam uitverdedigen van ons kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van een Houtense. Haar schot ging er helaas in en stonden we weer achter. De laatste krachten in de vezels van de G.V.V.V. meiden werd er uit geperst. Na een mooie combinatie tussen Romaissa Douna en Femke Wiedeman stond Romaissa oog in oog met de keepster van Houten. Hier wist Romaissa wel raad mee en scoorde in de korte hoek. De laatste minuten waren er aan beide kanten nog kansen maar de eindstand bleef 2-2.

Een terechte uitslag voor deze thriller. Een diepe buiging voor de meiden van G.V.V.V. ME1 voor hun inzet. Ze blijven meestrijden om de bovenste plaatsen in de Hoofdklasse. Deze wedstrijd was een mooie reclame voor het meiden voetbal. Een speciaal bedankje nog voor de scheidsrechter van vandaag, Erwin Gerritsen, hij floot een prima wedstrijd waarin hij ternauwernood de "kaarten" op zak kon houden.

Volgende week krijgen we de koploper VVIJ ME1 op bezoek. Dit belooft ook weer een "scherpe" wedstrijd te worden. Met 7 punten uit 3 wedstrijden staan we op een mooie 3e plaats. Met dien verstande dat we 1 wedstrijd minder hebben gespeeld dan de nummers 1 en 2.

Iedereen een prettig weekend en voor diegene de meedoen aan het schoolvoetbal, heel veel succes.

Marco Wiedeman