G.V.V.V. ME1 met ruime cijfers langs Vreeswijk ME1

11 april 2015

Zaterdag 11 april 2015, 09.45 uur Vreeswijk ME1-G.V.V.V. ME1, uitslag 0-13

Na een paar mooie lentedagen waren de weersverwachtingen vandaag niet al te best. Gelukkig bleek de regen deze ochtend het midden van het land nog niet te bereiken. Pas bij het vertrek richting 't Veen kwam de regen met "bakken uit de lucht".

Vandaag moesten we het doen zonder Lisa Koster die op kamp was. Daardoor maar 1 wisselspeelster. Dat moet in principe geen probleem zijn. Echter waren er toch 2 lichte blessures afgelopen week opgelopen. Sanne Zoetekauw had een metalen balk op haar hoofd gehad en daar last van gehad en Femke Wiedeman een spierblessure in haar bovenbeen. Voor beide geen belemmering om te kunnen starten.

Eerder hadden we al een keer ruim gewonnen van Vreeswijk. Na de mooie toernooiwinst bij SV Houten vorige week waren de meiden van plan om vandaag weer een goed stukje voetbal op de mat te gaan leggen. Het zou zo maar kunnen zijn dat dit 1 van onze laatste competitiewedstrijden was aangezien we niet zijn ingedeeld in de inhaalweekenden. Erg jammer omdat we al veel wedstrijden hebben moeten missen door afgelastingen.

Het begin van de wedstrijd vandaag was van een zeer hoog niveau van onze meiden. Met prachtige combinatie's die begonnen vanaf onze keepster Fleur, combineerden we via de verdediging/ middenveld en aanval naar schitterend uitgespeelde doelpunten. Onze supporters keken elkaar aan met respectvolle blikken voor de meiden. Het publiek van Vreeswijk kon niets anders doen dan stiekem meeklappen voor dit voetbalspel.

Na ongeveer 15 minuten spelen was de stand van 0-4 bereikt. Vlak voor onze 4e goal kwam Sanne naar de kant omdat ze te veel last bleek te hebben van haar hoofd. Na een rustpauze voor Sanne kon ze weer verder spelen. En dat was maar goed ook aangezien Femke een forse duw in haar rug kreeg waardoor ze ongelukkig ten val kwam met een tegenspeelsters bovenop haar. Ze bleek op haar arm gevallen en gaf aan dat ze niet verder kon spelen. De pijn bleef en een terugkeer het veld in was uitgesloten.

Sanne moest op dat moment weer haar waarde voor het team tonen en konden we niet meer wisselen. Later in de middag bleek dat Femke een polsbreuk had opgelopen en nu dus in het gips zit. Hopelijk kan ze de toernooi periode in Mei weer van de partij zijn.

Nadat de wedstrijd weer was hervat sloeg de schrik wederom toe, toen Robin Gerritsen op de grond bleef liggen na een "tik" tegen haar voet. Gelukkig kon ze na de blessure behandeling weer doorspelen. Het laatste gedeelte van de 1e helft was het voor de meiden even zoeken naar de nieuwe balans in het team. Er werd niet meer gescoord en de ruststand was 0-4.

In de rust weer alles doorgesproken door Ivo met de meiden. De 2e helft wisten we nog 9x te scoren. Enige onzorgvuldigheid in de afwerking zorgde ervoor dat het geen 0-20 was geworden. Ook meerdere handsballen van een meisje van Vreeswijk in het strafschopgebied werden "niet gezien" door de scheidsrechter. Het grote hoogtepunt van de 2e helft was de 0-7 van Romaissa Douna. Dit was een kopbal die doel trof. Op zo'n doelpunt staat al het hele seizoen een patat tractatie van de coaches. Dit zal dan ook zsm gaan gebeuren.

Vlak hierna was het bijna nogmaals een kopbal die doel trof maar helaas ging de kopbal van Robin net over het doel. Dikke pluim voor onze meiden. Ze hebben heerlijk gevoetbald en zeer goed het samenspel gezocht in het overspelen. Elke linie heeft het ontzettende goed gedaan.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen De Bilt op het programma. Op dit moment staan we op de 3e plaats in de Hoofdklasse. Aangezien we bijna uitgespeeld zijn zal hier niet veel verandering in komen. Jammer aangezien het goed voetballen is voor de meiden in de Hoofdklasse.

Doelpuntenmaaksters vandaag: R

omaissa Douna 4 doelpunten
Danique Prins 3 doelpunten
Femke Wiedeman 3 doelpunten
Nadine Blankenstein 2 doelpunten
Robin Gerritsen 1 doelpunt

Prettig weekend, succes met schoolvoetbal en tot volgende week.

Groet Marco Wiedeman