G.V.V.V. ME1 pakt eerste prijs in 2015

4 april 2015

Zaterdag 4 april 2015 Meiden-Paastoernooi bij S.V. Houten

Om 08.00 uur vertrokken we met de voltallige ME1 selectie naar de velden van S.V. Houten. Deze paaszaterdag stond, net als vorig jaar, op de toernooikalender.

Echter dit jaar moesten we onze titel in de E-categorie zien te verdedigen. De ME1 poule zag er op papier "zwaar" uit. De weersvooruitzichten waren ons vandaag goed gezind. Droog maar wel koud, met een maximumtemperatuur van ongeveer 9 graden.

Om 09.00 uur stond de eerste wedstrijd op het programma tegen onze "aartsvijand" Houten ME1. Dat wij aan elkaar gewaagd zijn hebben we kort geleden in de competitie gezien toen we met 2-2 gelijk speelden. Zowel vorig jaar als in de F-categorie hebben wij alleen nog maar gewonnen van Houten. De 4 toernooiwedstrijden van vandaag duurden 20 minuten per wedstrijd. In de eerste wedstrijd ging het redelijk gelijk op. Onze meiden waren meermaals gevaarlijker op de helft van Houten. Halverwege de wedstrijd kwamen onze meiden op een verdiende 1-0 voorsprong. Combinatiespel tussen Romaissa en Femke werd door Femke met een lob over de keepster van Houten omgezet in een doelpunt. De laatste paar minuten moesten onze verdedigsters nog alle zeilen bij zetten om een doelpunt te voorkomen.

De 2e wedstrijd tegen De Meern ME1 was voornamelijk richting het doel van De Meern. Een plotselinge counter van De Meern zorgde voor een 0-1 achterstand. Bij de zoveelste G.V.V.V. aanval was Romaissa alert om een bal voor de keepster van De Meern weg te kapen en deze doeltreffend tegen de touwen te schieten. 1-1 einduitslag.

De 3e wedstrijd tegen de ons onbekende tegenstander Hoogland ME1. Hoogland stond op dat moment met 2 gewonnen wedstrijden op kop. Een spannende wedstrijd waarin we vrij snel op een 1-0 achterstand kwamen. Ook deze wedstrijd werd er door het hele team keihard gewerkt. Mooie combinatie's, goed keeperswerk en een solide verdediging lieten dit toernooi zien dat we voor geen enkele tegenstander "bang" hoeven te zijn. Via onze snelle vleugelaanvallers, Nadine en Danique konden we telkens voor gevaar zorgen. Na een snelle aanval over rechts kon Femke de gelijkmaker aantekenen.

Aangezien Houten haar laatste wedstrijd wist te winnen van Hoogland hadden wij toernooiwinst in eigen hand. Alleen winst in de laatste wedstrijd tegen Desto ME1 zou voor ons de winst betekenen. Desto de minste ploeg van de poule konden we vanaf de 1e minuut onder druk zetten. Na 2 keer goed "doorzetten" van Nadine kwamen we op 1-0 en vlak voor tijd op 2-0. Dit gaven we niet meer weg.

Door deze winst hadden de meiden niet alleen het Paastoernooi van SV Houten voor de tweede keer op rij gewonnen maar ook de beloofde patat van Erik-Jan (vader Nadine).

Met een goed gevoel gingen we terug naar Veenendaal en konden we ons gaan opmaken voor de Paasdagen.

Fijne dagen eenieder en tot de volgende competitiewedstrijd.

Marco Wiedeman