G.V.V.V. ME1 werkt aan doelsaldo

29 november 2014
Zaterdag 29 november 2014, 09.30 uur SV Zeist ME1-G.V.V.V. ME1 Uitslag 0-23

In het zicht van de finish wil er nog wel eens een domper op de loer liggen. De meiden van de ME1 zijn gelukkig nog niet bezig met het najaars kampioenschap. Het enige wat telt is de eerst volgende wedstrijd. Deze willen ze winnen en het liefst met zoveel mogelijk doelpunten.

Vandaag was de Zeister club SV Zeist de tegenstander. Een kleine club uit Zeist met een rijke historie. De scheidsrechter van vandaag wist te vertellen dat hun club, die dit jaar 100 jaar bestaat, in het verleden nog in de hoogste klasse in Nederland heeft gespeeld. Dit was in de jaren '50 en nog wel in het betaalde voetbal.

Vandaag moesten we het nog zonder Sanne Zoetekouw doen, die herstellende is van een knieblessure en zonder de trainer/coach Ivo die een dagje vrijaf had genomen om zijn vaderlijke verplichtingen te voldoen bij zijn zoon.

Om 08.15 uur verzamelden we bij de KFC waar de meiden gelijk hun warming-up deden met een partijtje straat voetbal. Aangekomen in Zeist bleek dat het complex van SV Zeist op een prachtige plek in de Zeister bossen lag. Het complex met het gedateerde clubgebouw en prachtige historische houten tribune deden gelijk denken aan vroeger tijden.
Prachtig dat zulke complexen nog bestaan. De kneuterigheid bleek ook uit het feit dat de kantine om 08.55 uur nog niet open was en we gezellig buiten in de kou  (2 graden Celsius) stonden te wachten op iemand die de kantine kon openen.

Na de tactische bespreking gingen de meiden op jacht om een recordhoogte te gaan vestigen in het aantal gemaakte doelpunten. Belangrijkste blijft dat we de nul blijven houden. Ook deze tegenstander had als doelstelling om 1 maal te kunnen scoren tegen GVVV ME1.
Na een aantal prachtige combinatie's die eindigden in mooie afstandsschoten wisten de meiden voor de rust al uit te lopen naar een royale voorsprong.
Mooie doelpunten werden afgewisseld met een paar schrikmomenten. Onder andere een tik tegen de enkel van Robin Gerritsen leek even een vroegtijdig einde te maken aan de wedstrijd voor haar. Gelukkig viel het  mee en kon ze de wedstrijd weer hervatten.
Al in de eerste helft werd keepster Fleur Oostra al mee naar voren gestuurd om de aanval te versterken.
Met deze "vliegende keep" werd de druk op het doel van SV Zeist alleen maar groter.

De 2e helft gaf hetzelfde beeld. Pogingen om Fleur en andere speelsters ook te laten scoren wilde helaas niet lukken. In de 2e helft kreeg Renee Meijer de opdracht om als spits te gaan fungeren. Dit werd door haar niet gewaardeerd en ze weigerde dit ook te doen. Renee is in "hart en nieren" een verdedigster en dat wil ze graag en daar is ze retegoed in. Ook bijval van vader Michel om Renee naar de spits te dirigeren mocht niet baten.

Een bijzonder moment was toen Fleur nog bij het doel van de tegenstander was en er een counter leek te komen van SV Zeist.
Gelukkig was onze solide verdediging scherp genoeg en kon Renee Meijer met haar snelheid de counter er uit halen en konden we weer rustig ademhalen.
Zo bleef de nul gehandhaafd en kunnen we ons gaan opmaken voor het kampioens duel van volgende week.

Volgende week spelen we om 11.00 uur thuis op Panhuis tegen de meiden van Hercules. Deze middenmoter moet te pakken zijn en kunnen we een mooi kampioensfeestje gaan vieren. Verschillende ouders en supporters van de ME1 zijn al druk bezig met het organiseren van de festiviteiten.
We hopen dat ons kampioensschap een boost zal zijn voor het 1e van G.V.V.V. want daar moet nodig weer eens gewonnen worden.

Hopelijk tot volgende week  bij de kampioenswedstrijd van dit super leuke meisjes team van G.V.V.V.

Doelpuntenmakers vandaag waren:

Femke Wiedeman           8 doelpunten
Robin Gerritsen                7 doelpunten
Romaissa Douna              4 doelpunten
Danique Prins                   2 doelpunten
Nadine Blankenstein       2 doelpunten

Prettig weekend en hopelijk tot volgende week.

Groet Marco