G.V.V.V MF6 pakt Jonathan F13 in

27 september 2014

Vandaag stond de tweede competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen Jonathan F13. De meiden hadden er weer zin in, nadat we vorige week vrij waren geweest.

Jonathan had de eerste wedstrijd gelijk gespeeld en wij hadden de eerste wedstrijd dik gewonnen. Voor onderschatting moesten we dus oppassen.

We begonnen in de volgende opstelling. Tessa is het doel. Maaike & Fenne Marij in de verdediging, Mirthe, Liesl & Julia op het middenveld en Amber & Bridget voor in.

Al vlot kwamen de meiden op een 1-0 voorsprong, na een goede pass van Liesl door het midden. Met een hard en zuiver schot schoot Bridget raak.

De meiden deden vandaag goed hun best en nog voordat er 10 minuten op de klok stonden scorde ze voor een 2de keer. Doelpuntenmaker Liesl. Liesl scoorde nog een keer, vlak voor rust, na een ware scrimmage voor het doel van Jonathan. De bal was dan ook maar net over de lijn. De keeper van Jonathan raakte hier ongelukkig bij geblesseerd en moest gewisseld worden. Ondanks de blessuretijd werd er niet meer gescoord in de 1ste helft.

Na de rust werd de score snel verder opgevoerd: de 4-0 was van Bridget, de 5-0 was een mooie boogbal van Fenne Marij die tot haar eigen verbazing tot doelpunt werd verheven.

Nog voor dat we de halverwege de 2de helft waren scoorde Bridget voor 3de keer: 6-0.

Bridget ging laatste meisje spelen en Maaike nam haar plek voorin in. Dit leverde nog wel wat kansjes op, maar doelpunten vielen er niet meer. De meiden waren duidelijk moe en omdat we 8 tegen 8 speelden hadden we geen wissels (in tegenstelling tot Jonathan).

Het mocht de pret niet drukken. We hadden ook de 2de competitiewedstrijd gewonnen.

Leuk om te zien dat we elkaar steeds beter weten te vinden. Er goed overgespeeld word en we elkaar gunnen om de scoren, maar daarbij niet vergeten om te verdedigen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Candia F4 in Rhenen. Een tegenstander die we niet op waarde kunnen inschatten opdat ze vandaag hun 1ste wedstrijd niet door zagen gaan als gevolg van het niet komen opdagen van de tegenstander. Komt allen kijken! Aanvang 11:00 uur.

Richard van Twist