Klasse wint het van inzet

14 maart 2015

Na 2 uitwedstrijden vandaag de eerste thuiswedstrijd in de voorjaarscompetitie. DOVO F8 was de tegenstander. Een tegenstander die tot op heden 3 keer (eenvoudig) wist te winnen. Wij speelden een mindere wedstrijd en verloren met 3-1 bij Renswoude en vorige week speelden we beter, maar verloren we bij het sterke VRC met 5-1.

Na het afhaken van Marlijn hadden we vandaag met 9 meisjes compleet. Omdat DOVO ook genoeg spelers had werd er 8 tegen 8 gevoetbald. Onder een schraal zonnetje werd er om 09.30 uur afgetrapt.

Al snel werd duidelijk dat DOVO een goed voetballend team heeft. De meiden moesten dit proberen te compenseren met inzet. En eerlijk gezegd lukte dat vandaag heel erg goed. Toch was het DOVO dat grootste deel van de eerste helft in de aanval was en GVVV wat op de counter probeerde te loeren. Tessa wist ons bij een aantal gevaarlijke momenten te redden en speelde een goede wedstrijd. Toen sommige toeschouwers van GVVV hoopten op een 0-0 stand bij de rust, was het Bridget die bij één van de counters de meiden zowaar vlak oop een rust (enigsins tegen de verhouding in) op 1-0 schoot. Met deze stand gingen we ook rusten.

Vlak na de rust dan toch de terechte gelijkmaker (1-1) en niet veel later na DOVO zelfs de voorsprong (1-2). De meiden moesten in deze fase alle zeilen bij zetten om er voor te zorgen dat de wedstrijd al verloren zou gaan. Er werd geprobeerd een tandje bij te zetten.

Halverwege de tweede helft kwam de beloning van deze inzet en gezegd moet worden dat Bridget het schitterend afronde. Ze schoot de bal mooi hard diagonaal in de linkerbovenhoek (2-2). Op dat moment was er weer hoop op een stunt tegen dit goede team.

Helaas was het toetje toch voor DOVO (2-3). Klasse won het vandaag (helaas) van inzet. Een overwinning voor DOVO waar niets op aan te merken viel, maar als je zo dichtbij bij een stuntje, is het altijd jammer natuurlijk.

Meiden als jullie hard blijven werken, niet opgeven dan gaan jullie dit seizoen nog punten pakken. Volgende week eerst de lastige (terug)wedstrijd tegen VRC. Wie weet kunnen we dan wel voor een stunt zorgen. Aanvang 8.30 uur.