ME1 wint G.V.V.V. derby van ME2

28 september 2014
Zaterdag 27 september 2014, 09.30 uur, Sportpark "Panhuis".

G.V.V.V. ME2 - G.V.V.V. ME1: Uitslag 0-4.

Een onderling duel in de competitie heeft altijd een extra lading. Bij veel meiden zat er wel een klasgenootje in de ploeg van de tegenpartij.
Gezien de plaats op de ranglijst en de uitslagen was de ME2 vandaag de "underdog" en was men er vooral op gericht om onze doelpuntenmachine een halt toe te roepen.
Bij ons was mogelijk toch sprake van een "kleine" onderschatting van de tegenstander. Het was een heerlijk voetbalweertje met veel publiek langs het veld.
Onze kracht is vooral het samenspel, de strakke pasing en doeltreffende afronding. Helaas kwam dit vandaag er niet uit.

Zonder de tegenstander te kort te doen, hebben we deze wedstrijd teveel voor onszelf lopen voetballen. Positie's die niet goed werden ingevuld en onnauwkeurig overspelen. Vanaf deze plek een compliment aan de keepster van de ME2. Ze heeft veel ballen tegengehouden en liet zien haar "vrouwtje" te staan in het doel.
Onze doelvrouwe Fleur heeft een enkele keer in actie moeten komen. De keren dat de ME2  de kant van ons doel op kwam werd dit op professionele wijze onschadelijk gemaakt door onze verdedigsters.
Na een aantal schoten op doel was het Renee Meijer die de score opende. Renee, onze betrouwbare verdedigster, die haar taak ten alle tijde met een ruime voldoende uitvoert, kreeg vandaag op een afstand van ongeveer 15 meter de bal en schoot deze loepzuiver in de hoek. Tijd voor een feestje op het veld want het was ook nog een keer het 1e doelpunt van Renee sinds lange tijd.

In de rust even de tijd om "orde op zaken te stellen". Helaas vielen we gelijk terug in het patroon van de eerste helft. De 2e helft toch nog 3x weten te scoren.
Voor ons voldoende leerstof gehad in deze wedstrijd om verder mee te kunnen.

Helaas gaat de oefenwedstrijd van a.s. woensdag tegen VVIJ ME1 niet door en is de eerstvolgende wedstrijd volgende week zaterdag thuis om 09.30 uur tegen De Meern.

De doelpuntenmakers van deze week waren:

0-1 Renee Meijer
Rust
0-2 Romaissa Douna
0-3 Nadine Blankenstein
0-4 Romaissa Douna

Prettig weekend en tot volgend week
Groet Marco Wiedeman