ME1 ziet kampioenschap naderen na ruime winst

22 november 2014
Zaterdag 22 november 2014, 09.30 uur G.V.V.V. ME1-Sporting '70 ME1 Uitslag 20-0

Vandaag de 8e wedstrijd in de najaarscompetie 2014. Op papier een makkelijke tegenstander. Met nog 2 wedstrijden te gaan kunnen we op 6 december het kampioenschap gaan vieren. Helaas moeten we het tot zeker de winterstop zonder Sanne doen. Een hardnekkige knieblessure houd haar voorlopig nog aan de kant.

Na een moeizame start vandaag werd uiteindelijk het net van Sporting gevonden. Het was duidelijk dat Sporting niet vanuit Utrecht naar Veenendaal was gekomen om een leuke pot voetbal te gaan spelen. Met 5 speelsters  voor de keepster was de goal van de tegenstander behoorlijk dicht gemaakt.
Na het zoeken van de openingen lukte het ons om met een 6-0 voorsprong te gaan rusten. Na de pauze pasten we een nieuwe tactiek toe die er voor zorgde dat we afsloten met een 20-0 overwinning.

Veel bijzonders is er vandaag eigenlijk niet te melden. Wel leuk te vermelden is dat onze doelvrouw Fleur in de slotminuten mee ging in de aanval. Dit resulteerde in een schot op doel en een mooie assist waardoor wij de 20-0 konden scoren.

Na een paar uur rusten gaan de meiden van de ME1 zich opmaken voor het play-off duel van het Nederlands Dames elftal. Vanavond om 18.30 uur zullen de meiden hun voorbeelden naar de overwinning proberen te schreeuwen tegen Italie. Het meedoen met het WK voor dames in 2015 in Canada komt steeds dichterbij. Voor onze meiden komt dit WK nog te vroeg. Maar wie weet hoe het er in 2023 voorstaat?

De doelpunten makers vandaag waren:

Femke Wiedeman        5 doelpunten
Romaissa Douna           5 doelpunten