Meiden F6 tanken zelfvertrouwen

18 oktober 2014

Vandaag stond de 2de bekerwedstrijd van dit seizoen op het programma. Tegenstander was de F3 van de Valleivogels.

In de wetenschap dat wij de 1ste bekerwedstrijd ruim hadden verloren tegen VRC (en er maar 1 van de 4 teams doorgaat in de beker) konden wij vrijuit voetballen. We kozen er dan voor om eens met wat andere meisjes te starten en de opstelling wat door elkaar te gooien. Zo stond vandaag Myrthe in het doel in plaats van Tessa en mocht Meike vandaag als aanvaller proberen voor de doelpunten te zorgen.

Wat al gelijk op viel dat de Valleivogels een aantal grote jongens in hun team hadden staan, maar hadden wij ons daar al eens niet eerder in vergist.

Na een aftastend begin was het na een mooie run langs de lijn van Liesl, Meike die voor de 1-0 zorgde voor de meiden. Nog voor de rust scorde Bridget de 2-0 na mooi samenspel.

De grote jongens van de Valleivogels bleken toch zo niet zo stoer te zijn, want bij de rust stonden enkele met tranen langs de lijn.

In de 2de helft bracht de Valleivogels een extra speler in het veld; een broertje van één van de andere spelers. Hij liet zien dat lengte niet alles zegt en speelde als klein maar dapper.

Na goed samenspel en o.a. voorbereidend werk van Meike kreeg Marlijn de kans om middels een intikker haar 1ste doelpunt van het seizoen te scoren: 3-0.

Niet veel later een mooi hard schot van Meike dat werd gepromoveerd tot de 4-0.

Na de 4-1 van de Valleivogels, zorgde Bridget met een afstandschot voor de 5-1.

Het toetje kwam na een mooie solo van Bridget, die deze solo bekroonde tot de 6-1 eindstand.

Meiden: vandaag goed (over)gespeeld. Fijn om weer eens te winnen en zelfvertrouwen op te doen! Volgende week de competitiewedstrijd thuis tegen koploper DEV Doorn. Als jullie hard werken en goed elkaar helpen kunnen jullie het ze moeilijk maken.

Fijne herstvakantie en graag tot volgende week (09.30 uur)!