Meiden MF6 houden aansluiting met bovenste teams

8 november 2014

Vandaag de thuiswedstrijd tegen SVMM F3. Een uur eerder dan we de afgelopen weken gewend waren, dus de wekker mocht weer gezet worden. Geen afwezigen vandaag en omdat de tegenstander ook voldoende spelers had speelden we 8 tegen 8.

Omdat voetbal een teamsport is werd door de leiders aan begin van de wedstrijd weer nadruk gelegd op het goed overspelen en elkaar helpen wanneer nodig is. Niet afwachten tot de bal naar je toe komt rollen, maar zelf proberen vrij te lopen en aanspeelbaar zijn; mee helpen verdedigen. En eerlijk gezegd ging dit (gelukkig) vandaag weer een stuk beter. Er werd hard gewerkt (en dat niet alleen omdat het een stuk frisser was), maar ook omdat we de bereidheid hadden elkaar te helpen.

De eerste helft waren de meiden beter dan hun tegenstander; toch lieten we de tegenstander een paar keer de kans om er door heen te komen. We wisten 4x het net te vinden (1-0 Bridget, 2-0 Meike uit strakke corner van Liesl, 3-1 Meike en 4-2 Bridget; echte rommelgoal).

De tweede helft ging redelijk gelijk op en Tessa kwam een paar keer prima uit haar doel om de wedstrijd onnodig spannend te maken. De eindstand (5-2) werd door Liesl gemaakt uit een strafschop die ze strak in de kruising wist te schieten.

Meiden: al met al: een prima overwinning, waarmee jullie de aansluiting met de bovenste teams weten te behouden. Alvorens we verder gaan met de competitie volgt volgende week de prestige-wedstrijd tegen de meisjes F3 van Renswoude in de beker. Zij wisten tot op heden alles te winnen in zowel beker als competitie. Wij zullen er alles aan proberen te doen een einde te maken aan deze mooie reeks. Aanvang op 't Panhuis: 11.00 uur (dit tijdstip mag dan ook deze keer geen excuses zijn voor de uitslapers onder u).