Meiden MF6 van roze wolk af

4 oktober 2014

Vandaag stond de derde competitiewedstrijd op het programma, uit tegen Candia'66 F4. We konden uitslapen want de wedstrijd begon om 11.00 uur.

Na eerste 2 wedstrijden makkelijk gewonnen te hebben waren de verwachtingen hoog gespannen. Tegen een tegenstander die vandaag de 1e wedstrijd van de competitie speelde, was het lastig de krachten in te schatten. Bij het inspelen hadden we ieder geval gezien dat de keeper ver kon uitschieten. Van enige waakzaamheid was dus bij de leiders sprake.

De eerste 5 minuten waren duidelijk voor het thuisspelende team, want dan ook terecht op een 1-0 voorsprong kwam. Zover nog niets aan de hand. Kan een keer gebeuren, maar dat het vandaag niet van zelf zou gaan was duidelijk.

Na 10 minuten de eerste kans voor onze meiden. Bridget schoot helaas echter voorlangs. Op moment dat de coach van Candia besloot op 2 spelers te wisselen, was het de scheidsrechter die vond dat alle aandacht maar eens naar hem toe moest gaan. Hij liet de hoekschop van Candia nemen op een meter in het veld, terwijl de voortse paal niet helemaal op de achterlijn stond. Gevolg tot ongenoegen van iedereen die G.V.V.V. lief is, de bal vloog in één keer het doel in. Protesten van onze kant ten spijt, het was 2-0 (de scheidsrechter beloofde overigens in het vervolg beter op te letten ...).

Deze klap nog niet ten boven en het stond al 3-0. Even later scoorden wij dan toch, toen uit een corner, Liesl de 3-1 scoorde. Met deze stand gingen we ook rusten. We besloten Liesl op hun beste man (nr 5) te zetten, in de hoop de angel uit het spel bij de tegenstander te halen. Helaas scorde Candia vlak na de rust met een geweldige schot in de kruising de 4-1. Toen 5 minuten voor het eind de 5-1 werd gescoord leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Bridget besloot er echter nog een spannende wedstrijd van te maken, na eerst nog een grote kans gemist te hebben (voorlangs). Na het verkeerd uitschieten van de keeper scoorde ze de 5-2 en met een mooi hard schot in de kruising werd het zelfs nog 5-3.

Helaas was daarna er geen tijd meer voor nog meer doelpunten en werd dus de eerste nederlaag van dit seizoen een feit. Een keer verliezen kan altijd gebeuren, een scheidsrechter die zijn dag niet heeft is domme pech en hard blijven werken resulteerde dat de wedstrijd toch nog spannend werd.

Meiden als jullie hard blijven werken, niet opgeven dan hebben jullie volgende week weer kans op een mooi resultaat. Tegenstander is dan 't Vliegdorp F3 uit Soest. Een team wat 2x heeft gewonnen en 1x verloren: net als wij. Het belooft een spannend en belangrijk potje te worden. Aanvang 09:30. Kom ons allen weer aanmoedigen!