Meiden MF6 verliezen van koploper

25 oktober 2014

Het was alweer de 5de wedstrijd van de competitie en wel tegen koploper DEV Doorn F5. Een team dat al zijn wedstrijden (ruim) gewonnen had. Met deze wetenschap kozen we vandaag met 3 in plaats van 2 verdedigers te spelen. Liesl begon naast Maria en Julia in de verdediging om te proberen het achterin dicht te timmeren. Myrthe en Bridget begonnen op het middenveld en Amber in de spits. Uiteraard stond Tessa (weer) in het doel.

De wedstrijd ging de eerste 10 minuten gelijk op. Elke keer als DEV Doorn dreigde er door heen te komen was het Liesl die alle gaten dichtliep en zorgde dat de bal bij de middenvelders terecht kwam. Liesl speelde dan ook een erg goede partij (het leverde haar eind van de wedstrijd een knuffel van Marco op). Maar ook de andere meiden werkten hard. Dit harde werken werd beloond met een 1-0 voorsprong (doelpunt Bridget). Nog voor de rust kwam DEV Doorn er dan toch een keer doorheen. Helaas kon Tessa ons niet redden: 1-1. Enkele kansjes op de 2-1 werden helaas niet benut. Met een terechte 1-1 gingen we rusten.

In de eerste 10 minuten na rust werd helaas voor onze meiden de wedstrijd beslist. De meiden vielen in 2 groepen uiteen (het middenveld stond te dicht bij onze spits). De verdediging werd jammerlijk overlopen en als er één schaap over de dam is ... (gaan de kopjes naar beneden). Gevolg een onoverbrugbare 1-5 tot gevolg.

Gelukkig gingen we daarna weer beter voetballen; geloofden de jongens van DEV Doorn het ook wel en kregen we zowaar ook weer wat kansjes. Bridget miste nog een grote kans, maar uit één van deze aanvallen kwam de bal via Liesl & Bridget (goed een keer op zij gelegd) bij Myrthe terecht die de 2-5 scoorde. Het toetje was echter voor DEV Doorn die 15 seconden voor verstrijken van tijd de 2-6 eindstand op de spreekwoordelijke borden zette.

Meiden als jullie volgende week weer zo spelen als de eerste helft dan hebben jullie zeker weer goede kans om te winnen. VRC F7 is dan op sportpark Spitsbergen de tegenstander. Een team wat op papier te verslaan lijkt.