MF6 wint lastige uitwedstrijd

22 november 2014

Vandaag vroeg ons bed uit en nog verzamelen op 't Panhuis op moment dat het buiten nog donker is. Vanwege de intocht van Sinterklaas in Wijk bij Duurstede spelen we al om 9 uur tegen CDW GF6.

Over de dijk vanaf Amerongen rijden we in collone naar Wijk bij Duurstede, waar we netjes worden opgevangen door één van leiders van de tegenstander. We spelen vandaag op een echt F-veld, helaas wel op gras en uiteraard mogen wij na de wedstrijd wassen...

Om diverse redenen missen we vandaag een aantal meisjes (Tessa, Amber & Meike) en leiders (Marco & Jan), maar gelukkig houden we net genoeg personen over om er een spannende wedstrijd van te maken vandaag.

We beginnen in de volgende opstelling: Myrthe in het doel, Maria & Julia achter, Liesl & Fenne op het middenveld en ten slotte Bridget & Marlijn voor. Het gemengde team van CDW (daar staat de G voor, voor de teamnaam) blijkt in de praktijk uit uitsluitend jongens te bestaan (het enige meisje heeft hooguit 5 minuten meegedaan in de wedstrijd).

De eerste 10 minuten gaat het spel redelijk gelijk op, waarbij het opvalt dat CDW bijna de hele tijd 4 jongens in de verdediging staan. Bridget krijgt een aantal goede kansen om de openigstreffer te scoren, maar omdat ze steeds alle 4 de jongens wil passeren en de bal niet overspeelt naar één van de andere meisjes, is het geen doorkomen aan.

Toch is het Bridget die met een boogballetje de meiden op een 0-1 voorsprong weet te brengen. Ondanks goed verdedigen van o.a. Maria weet CDW voor de rust op 1-1 te komen, mede daar het voor Liesl niet allemaal te belopen is doordat ze zowel voor als achter wil helpen. Met een 1-1 stand gaan we rusten.

De scheidsrechter wil na een korte drinkpauze alweer snel aan de 2de helft beginnen, maar Fenne moet nodig plassen en het veld ligt niet direct naar de kantine en kleedkamers. Aangezien we vandaag geen wissels hebben kan de scheidsrechter niet anders hebben dan geduld.

Nadat Fenne na een prachtige sprint weet te winnen van de vader van Marlijn kunnen we weer beginnen aan de 2de helft. Een tweede helft waarin nog meer opvalt dat de jongens van CDW gewend zijn aan echt gras, want de slijdingen (helaas soms ook niet op de bal) worden veelvuldig ingezet. Met name Bridget is hier het ongelukkige slachtoffer van, zonder dat de scheidsrechter hier voor fluit.

Bridget neemt echter sportief wraak door de hoekschop via een verdediger van CDW in te schieten: 1-2. Niet veel later maakt ze zelfs na een indivuele aktie de 1-3. De wedstrijd lijkt hiermee gespeeld, maar niet veel later staat het plots 2-3.

CDW gaat de laatste minuten op zoek naar de gelijkmaker, maar G.V.V.V. verdedigt goed. Maria weet een aantal keren de bal goed hard weg te schieten.

Met nog 2 minuten geeft de scheidsrechter tot verbazing van vriend en vijand een strafschop (op een plek waar hij eerder een vrije trap gaf) voor CDW. Niemand kan mij vertellen waarom (inclusief de scheidsrechter zelf achteraf...). De strafschop wordt hard ingeschoten door de speler van CDW, maar Myrthe red knap en kan met hulp van de doelpaal de bal tot corner verwerken. Myrthe de held van de ochtend en wij terecht gewonnen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen het laag op de ranglijst staande DOSC (maar zeker niet te onderschatten). Hopelijk zijn we dan weer compleet!