Onnodige nederlaag D1 tegen Jonathan

4 oktober 2014
Vandaag staat de uitwedstrijd tegen de D1 van Jonathan uit Zeist op het programma. Aan de uitslagen te zien zou het een gelijkwaardige tegenstander moeten zijn. Drie punten zouden erg welkom zijn om wat meer richting middenmoot op te schuiven. Helaas missen we Naoufal en Zaïd vanwege een Islamitische feestdag. Ons team is daarom aangevuld met Denzel Leyten en Sven van Swieten, beide van de D3. Connor is voor de gelegenheid keeper. Denzel, Sven en Leon starten de wedstrijd op de reservebank.

G.V.V.V. komt goed uit de startblokken en zet direct goed druk op de tegenstander, wat nog niet meteen tot kansen leidt. Na 4 minuten is er wel een klein kansje te noteren aan de kant van Jonathan, maar de bal gaat ruim over. Vlak daarna speelt Jaidy zich goed vrij en kan een voorzet afleveren, maar die wordt gepakt door de keeper. De volgende aanval van G.V.V.V. is een hele mooie. Via Anouar belandt de bal bij Joey, die kan uithalen, maar het schot wordt geblockt met een corner tot gevolg. Deze wordt goed genomen door Jaidy. Robin kan koppen maar de bal gaat net over.

De eerste tien minuten van de wedstrijd oogt Jonathan onrustig en nerveus. Het ziet er kansrijk uit voor onze jongens. Dan is het op een schitterende manier raak! Anouar neemt de bal op het middenveld aan, ziet de schietkans heel goed en schiet de bal van een flinke afstand perfect over de keeper in het doel: 0-1.

Daarna is het Jonathan die het heft wat meer in handen neemt. Ze zijn een aantal keren gevaarlijk door slordigheden in de verdediging. Anouar weet nog wel een keer het net te vinden, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Jonathan krijgt een vrije trap op een gevaarlijke plek, doordat Robin iets te stevig ingrijpt. Het schot is goed, maar gaat net naast. Daarna weet Dennis door goed doorzetten de achterlijn te halen, maar voor hij kan voorzetten wordt hij neergelegd door een tegenstander. De vrije trap van de voet van Jay belandt helaas in de handen van de keeper. Halverwege de eerste helft kan ook Jaidy doorkomen tot de achterlijn, hij weet wel een goede voorzet af te leveren maar er staat niemand op de juiste plaats om de bal binnen te kunnen schieten.

Dennis raakt geblesseerd, maar kan verder spelen. Pim wordt gewisseld voor Denzel. G.V.V.V. zet Jonathan weer vast, dit leidt tot een schot van Dennis maar de keeper let goed op. Kort voor rust wordt er te gemakkelijk balverlies geleden op het middenveld. Door mee te lopen met de tegenstander wordt het geen buitenspel en kan de kans worden afgemaakt: 1-1. Toch wel een domper, want het is een goal tegen de verhouding in. Daarna krijgt Jaidy nog een schietkans die goed wordt gered.

In de rust heerst het gevoel dat deze wedstrijd gewonnen kan worden. Jonathan wordt steeds nerveus als ze onder druk komen, dus zo veel mogelijk druk uitoefenen en geconcentreerd blijven en het zou moeten kunnen! Connor, die Naoufal prima heeft vervangen, kan helaas niet blijven keepen. Tijdens het inschieten blijkt hij een hard schot van Robin tegen zijn vingers te hebben gekregen waardoor er enkele licht gekneusd zijn. Pim zal hem vervangen. Verder moet ook Dennis eraf vanwege de eerder opgelopen blessure, dus behalve Leon komt Sven er de tweede helft in.

Al in de eerste minuut van de tweede helft krijgt Jonathan een corner, die goed wordt weggewerkt door de uitstekend spelende Levi. In de vijfde minuut krijgt G.V.V.V. een corner, die wordt getrapt door Anouar. De bal wordt weggewerkt en de afvallende bal wordt ingeschoten door Denzel, maar zijn schot gaat net naast.

Dan volgt er een vreemd moment. Anouar raakt geblesseerd, aan de zijkant ruim op eigen helft. Hij staat al snel weer op en aangezien de scheidsrechter geen overtreding had gezien volgt er een scheidsrechtersbal. Sven wil de bal sportief teruggeven aan Jonathan, dus schiet de bal richting de helft van Jonathan. Hun verdedigers reageren daar wat traag op en willen de bal rustig richting hun keeper laten rollen. Leon ziet zijn kans en onderschept de bal. Hij speelt de keeper uit, maar nog voor hij de bal simpel in het doel kan schieten fluit de scheidsrechter af! Waarom is onduidelijk, want er is niets tegen de regels gebeurd...

Tien minuten later komt Jonathan toch op voorsprong. G.V.V.V. is in de aanval via Leon, die Joey weet te bereiken. Joey kapt, draait, kapt maar dat duurt te lang. Hij is de bal kwijt en Jonathan countert. De spits schiet, Pim redt half maar de bal rolt over de lijn. Een paar minuten later wordt een handsbal van een Jonathan speler niet gezien bij een duel met Robin en weet Jonathan de wedstrijd te beslissen: 3-1. Daarna krijgt Connor nog een kans, hij slalomt alleen door het midden maar komt ten val voordat hij tot een schot kan komen.

Het duel is intussen wat minder vriendelijk geworden. Maurits heeft het heel moeilijk met zijn snelle tegenstander. In een paar gevallen wordt er een overtreding op hem gemaakt, waarna hij reageert en er vervolgens voor zijn overtreding wordt gefloten. Erg frustrerend, maar gelukkig weet Maurits zich net voldoende te beheersen.

Teleurgesteld verlaten we het veld. Verliezen van een betere tegenstander is minder vervelend dan dit. Je krijgt nu eenmaal niet altijd wat je verdient. Langs deze weg bedanken we Sven en Denzel voor het invallen. Goed gedaan jongens!