Ook CDW te sterk voor G.V.V.V. D1

8 november 2014

Vandaag is afgereisd naar Wijk bij Duurstede voor de uitwedstrijd tegen CDW D1. Ons team heeft de afgelopen week twee keer getraind en ook nog geoefend tegen Candia D1 (3-0 winst). Een uitgebreide voorbereiding dus. CDW staat 3 punten en twee plaatsen boven ons. Connor is er niet bij vanwege een blessure. Maurits en Jay beginnen op de bank. De boodschap van Dennis van Meegdenburg is simpel: lekker voetballen, fel spelen en duels winnen.

G.V.V.V. komt aardig goed uit de startblokken. CDW wordt een aantal keren goed vastgezet op eigen helft. Tegen de verhouding in komt CDW toch op voorsprong. De bal wordt van afstand in de korte hoek binnengeschoten. Het is een bal die er eigenlijk niet in had gemogen. Onze jongens hebben in deze fase vooral moeite met een tweetal lange spelers van de tegenstander. Met name de nummer 11 is erg sterk aan de bal.

Na 12 minuten krijgt G.V.V.V. een grote kans op de gelijkmaker. Robin geeft een dieptepass op Jaidy, die zijn tegenstander eruit loopt en kan voorzetten op Leon. Deze gaat alleen op de keeper af, schiet maar de bal gaat tegen de binnenkant van de paal het doel weer uit. Meteen daarna zien we weer een goede aanval via Leon, zijn voorzet wordt weggewerkt door CDW. De afvallende bal wordt door Joey niet hard genoeg geraakt waardoor de keeper hem kan pakken.

Halverwege de eerste helft verdubbelt CDW de voorsprong. De al genoemde grote nummer 11 wordt geen duimbreed in de weg gelegd, breekt door de defensie en geeft een voorzet die kan worden binnengekopt. De coach besluit daarom de speelwijze iets te veranderen. Robin moet 1 op 1 op de nummer 10 van CDW gaan spelen en Joey schuift een linie door. Op slag van rust wordt een goal van CDW afgekeurd omdat de bal uit de handen van Naoufal wordt geschoten. Vlak nadat de tweede helft is begonnen valt de 3-0. De grote nummer 11 staat weer aan de basis, hij onderschept een vrije trap van G.V.V.V., geeft een dieptepass waarna Zaïd eruit wordt gelopen en de bal in het doel verdwijnt.

Hierna zakt het spelniveau van G.V.V.V. steeds verder weg. Het vertrouwen in een goede afloop is verdwenen. Er wordt onvoldoende ingegrepen, duels gaan te vaak verloren. Gelukkig gaat CDW slordig met de kansen om, waardoor ze vooralsnog niet verder uitlopen. Na 20 minuten leiden een aantal verdedigingsfouten ertoe dat een speler alleen voor Naoufal kan verschijnen en de 4-0 kan scoren. Vijf minuten voor tijd gebeurt ongeveer hetzelfde, maar deze keer weet eerst Naoufal de bal goed te keren. De bal komt weer terug bij CDW maar nu grijpt Robin in met een goede sliding.

Kort voor tijd krijgt CDW een corner,die bij de tweede paal wordt binnengekopt: 5-0. In de laatste minuut krijgt G.V.V.V. haar eerste (!) corner. Deze levert de eretreffer op. Een afvallende bal wordt eerst door Robin hard ingeschoten, maar deze wordt geblockt,. dan komt de bal voor de voeten van Jay, die wel raak schiet en er dus 5-1 van maakt.

Er gaan dus weer geen punten mee naar Veenendaal. Ik vroeg Zaïd na afloop wat hij van de wedstrijd vond. Hij vond het niet best. Maar was de tegenstander beter? "Nee", was zijn duidelijke antwoord. En dat was ook het gevoel van ons allemaal. Met zulke duidelijke cijfers verliezen van een tegenstander die niet echt beter is, dat geeft te denken.

Opstelling G.V.V.V. D1: Naoufal (k), Dennis (31, Maurits), Pim (25, Jay), Robin, Levi, Zaïd, Bilal (44. Pim), Anouar, Joey (c), Leon (56. Dennis), Jaidy.