Overwinning is een mooie teamfoto waard!

27 oktober 2014
Onze jongens bungelden op de laatste plaats van de competitie, een plek die niet echt het werkelijke potentieel van het team weerspiegelde. De C1 komt als promovendus uit in de 3e divisie en het is wel duidelijk dat elk foutje genadeloos kan worden afgestraft, met verlies tot gevolg. Het is verder algemeen bekend, dat je in de voetballerij nu eenmaal ook nog eens het geluk aan je kant moet hebben en ook dat ontbrak in de laatste paar wedstrijden nogal eens. Daarnaast kampte het team met blessures die een aantal spelers langer dan wenselijk aan de kant hielden en nog houden. Er is dan ook extra versterking vanuit de C2 aangetrokken in de persoon van Niels Broeder.

Hoe belangrijk is het dan ook, gezien bovenstaande, om de neuzen de goede kant op te laten wijzen en de jongens te overtuigen van eigen kunnen. Zaterdag 25 oktober moest de dag dan maar worden….

Wij waren te gast bij Waterwijk C1 in Almere en na een busreis van een klein uurtje, startte de wedstrijd om 12.00 onder een bleek zonnetje. Het ging lange tijd gelijk op en op een gegeven moment kwam er een mega kans op een doelpunt, toen een inzet van Luca werd gekeerd door de keeper van Waterwijk. Onze tegenstander merkte dat de blauwe verdediging goed zijn werk deed en probeerde met afstandsschoten Mike van zijn stuk te brengen.

Vlak voor de rust kreeg Joop na een goede aanval de bal voor de voeten en trapte die strak achter de keeper: 0-1! En precies na de aftrap was het dus rust….

In de tweede helft bleef de overtuiging dat de overwinning binnen gehaald kon worden en werd er verder geconcentreerd gezocht naar de tweede treffer. Die kwam in de vorm van een kopbal van Niels: 0-2!

Na dit doelpunt zocht Waterwijk wat nadrukkelijker de aansluitingstreffer en werd uiteindelijk beloond met een strafschop die hard werd ingeschoten: 1-2! “Hoop doet leven”, moet de thuisploeg gedacht hebben, en er werd verder druk gezet. G.V.V.V. zakte iets in, maar kreeg opnieuw de kans om de voorsprong te vergroten: een kopbal van Luca vanuit een vrije positie ging toch te hoog over de lat. Meteen hierna kwam de bal bij een aanval van Waterwijk tegen de paal, buiten bereik van Mike: het bleef nog steeds 1-2.

Dat nog een doelpunt nodig was om de C1 meer rust te geven, was wel duidelijk. Brent kreeg een kans om het af te maken, maar de lage schuiver kwam in handen van de Waterwijkse keeper. Uiteindelijk werd het toch nog 1-3 door een schot van Luca en de overwinning was definitief binnen.

Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd thuis tegen Zeeburgia, de nummer 3 in de ranglijst. In ieder geval een goede partij gespeeld en dat de jongens er plezier in blijven houden blijkt wel uit de teamfoto die vanaf nu ook op de teampagina van de GVVV website prijkt: een team dat het verdient om te worden gesteund door ouders, supporters en sponsoren.

Binnenkort zullen wij verdere foto’s plaatsen en kenbaar maken wie het team van wedstrijdtenues, trainingspakken en tassen hebben voorzien. Nu alvast een voorproefje met de teamfoto in het officiële blauwe wedstrijdtenue…..!

Nadia Auteri-Berton