Pijnlijk verlies G.V.V.V. D1

9 maart 2015

Een thuiswedstrijd voor G.V.V.V. D1 vandaag, tegen Vriendenschaar D1. Een ploeg die de op een na onderste plaats bezet met slechts vier punten en waarvan uit vrij eenvoudig met 2-4 werd gewonnen. Er is dus een goede kans op een goed resultaat. We hopen op een betere wedstrijdmentaliteit dan vorige week. Het team is weer compleet vandaag.

G.V.V.V. begint redelijk aan de wedstrijd. Bij een van de eerste aanvallen zien we een goede actie van Jaidy, die op kan stomen vanaf de middellijn en een prima voorzet aflevert op Anouar. De lost een goed schot, maar hij heeft de pech dat de bal via de onderkant van de lat uit het doel stuitert. Na een kansje voor Vriendenschaar kan Jaidy er weer over rechts vandoor na een goede dieptepass van Dennis. Deze keer bereikt de voorzet Joey, maar die heeft te weinig ruimte om uit te kunnen halen.

In de zestiende minuut komt G.V.V.V. op voorsprong. Jaidy kan door het midden opkomen, speelt een verdediger uit en wordt daarna naar rechts gedwongen. Vanuit die lastige positie weet hij echter te schieten en de keeper in de verre hoek het nakijken te geven. Een schitterend doelpunt en een verdiende voorsprong. Vlak voor rust weet onze ploeg de voorsprong te verdubbelen. Een mooie aanval via Joey en Jaidy belandt voor de voeten van Maurits, die prima weet af te ronden: 2-0!

Er lijkt dus geen vuiltje aan de lucht voor de blauwen. Misschien hebben de jongens dat ook wel in het hoofd als ze het veld opkomen voor de tweede helft. Deze verloopt dramatisch. Veelvuldig balverlies brengt de ploeg meer en meer in de problemen. Een slechte uittrap van Naoufal leidt kort na rust het eerste tegendoelpunt in. Vriendenschaar krijgt steeds meer mogelijkheden, G.V.V.V. laat zich niet meer voor het vijandelijke doel zien. Een vrije trap vanaf de rechterkant leidt tot de gelijkmaker, tien minuten voor tijd. Aangezien het spelbeeld niet wil veranderen, zien we langs de kant de bui al hangen. Zes minuten voor tijd vellen de Culemborgers het vonnis en schieten de 2-3 in de touwen. Verslagen verlaten onze jongens het veld. Het is erg jammer dat we de mooie reeks niet hebben kunnen vasthouden. Volgende week hebben we een lastige wedstrijd voor de boeg, thuis tegen koploper Victoria. Hopelijk zien we dan meer vechtlust!

Opstelling G.V.V.V. D1: Naoufal (k), Joey (c) (48. Pim), Dennis, Zaïd, Maurits (38. Connor), Robin, Levi, Leon, Bilal (30. Leon), Jaidy, Anouar (45. Jay)