Pijnlijke nederlaag voor de ME1

28 maart 2015

Vandaag, zaterdag 28 maart 2015 stond de "kraker" tegen de koploper VVIJ ME1 op het programma. Om 09.30 uur werd er op Sportpark "Panhuis" afgetrapt.

Na het boeiende duel van vorige week tegen Houten ME1, dat eindigde in een terechte 2-2 eindstand, moesten we vandaag weer "volle bak" gaan tegen VVIJ. Een topduel is het helaas nooit geworden. Vanaf de eerste minuut werden we volledig door de tegenstander onder druk gezet. De druk die wij meestal uitoefenen op de tegenstander werd vandaag onze grote valkuil. Op alle fronten hebben we onze meerdere moeten erkennen in de meiden van VVIJ.

Angstig hebben we dit duel gespeeld en lieten de tegenstander steeds meer in hun spel komen. Zowel op het fysieke als tactische vlak waren we de mindere. In de hele wedstrijd hebben we misschien maar 2 kansjes gehad om tot scoren te komen. Uiteindelijk resulteerde dit in een 0-7 eindstand.

De 1e helft konden we ons nog redelijk "staande" houden en hebben we de meiden, in de rust, op het hart gedrukt dat ze fysiek steviger moesten gaan voetballen. Ook het goed overspelen naar elkaar, de teaminzet en het in de gaten houden van de directe tegenstander lukte niet. VVIJ was gewoon een betere tegenstander met dien verstande dat een 0-7 nederlaag toch enigszins geflatteerd was.

Na de 0-3 in de 2e helft was het gedaan en zakte het spel van G.V.V.V. als een kaarten pakhuis in elkaar. Wederom een goede ervaring vandaag voor wat betreft het groeiproces van het voetballen van onze meiden. We moeten maar snel onze "wonden" gaan likken en deze wedstrijd gaan vergeten. Ook hier worden we beter van en is goed voor het groepsgevoel. Niemand werd er door de meiden voor deze nederlaag ook op aangekeken en hebben we gewoon als groep een ernstig mindere dag gehad.

Volgende week zaterdag staat het Paastoernooi bij SV Houten op het programma en gaan we weer met frisse moed er tegenaan.

Tot volgende week en hopen weer op betere berichten uit het G.V.V.V. ME1 kamp.

Groet Marco Wiedeman