Sorry Brenda

15 november 2014
Sorry Brenda,

Vandaag de bekerwedstrijd tegen Renswoude F3. Dit team bestaat, net als ons team, volledig uit meisjes en werd vorig jaar nog geleidt door Brenda Dekker. Dit jaar is zij coördinator van zowel onze meiden als die van Renswoude.

Renswoude had indruk gemaakt door alle wedstrijden dit seizoen in winst om te zetten (zowel competitie als in de beker) en was dus duidelijk een sterker team dan het team waar wij vorig jaar een aantal keer (makkelijk) van hadden gewonnen. Wij waren dus gewaarschuwd.

De vele regen die was gevallen, maakte ons blij dat we niet op veld 3 hoefden te spelen, maar op de strook mochten spelen. Met Liesl in de verdediging in plaats van op het middenveld hoopten we een extra slot op deur te hebben om te voorkomen dat Renswoude een makkelijke ochtend zou hebben.

Renswoude begon desondanks als beste aan de wedstrijd en kreeg enkele kansjes, maar de aanvalsters schoten gelukkig voor ons te gehaast, zodat de bal voorlangs ging of Tessa makkelijk kon redden.  Het was wel duidelijk dat Renswoude een goed team heeft. Naar mate de eerste helft vorderde werd het harde werken van onze meiden beloond en kregen wij ook kansen. Bridget schoot zo een keer te gehaast toen ze alleen voor de keepster kwam te staan. Tessa wist met behulp van de paal ook nog een keer goed te redden. Met een terechte 0-0 stand gingen we rusten.

In de tweede helft bleef het tempo hoog (de scheidsrechter kreeg de kans om aan zijn conditie te werken) en hierdoor vielen er langzaam gaten in beide teams tussen de verdediging en aanval. Het spel golfde op en neer. Bijna had Myrthe de 1-0 op haar schoen, maar haar knal van afstand raakte slechts de paal. Alles leek er op dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen (wat wel terecht geweest zou zijn), maar een laatste mooie aanval werd door Bridget beloond met een doelpunt: 1-0 ! 30 seconden later was de wedstrijd afgelopen.

Opgeluchte en trotse gezichten aan de kant van G.V.V.V. Balende en teleurgestelde gezichten aan de kant van Renswoude. Na afloop van de wedstrijd bleek dat mede door dit resultaat VRC F5 spreekwoordelijk de lachende 3de werd. Zij gaan op basis van het beste doelsaldo door in de beker.

Meiden: zo blijkt maar weer als we hard werken, goed overspelen, dan kunnen we behalve van (kleine) jongens ook van (grote) meisjes winnen!
Volgende week de uitwedstrijd in Wijk bij Duurstede tegen CDW F6G. Met de zelfde instelling als vandaag zijn er dan ook weer een goed resultaat te behalen.