Team-effort van de C1 levert overwinning op

10 november 2014

Twee weken geleden reisde het 1e elftal van G.V.V.V. af naar de Westmaat om drie punten te pakken, wat helaas niet lukte. Op, alweer, een mooie zonnige zaterdagochtend, ging de C1 op weg naar de IJsselmeervogels C1 met de zelfde bedoeling: de broodnodige punten binnenhalen, verlies en ook gelijkspel was geen optie. In de bus werden de spelers nog voorzien van extra “spierversterkende middelen” in de vorm van originele stroopwafels.

Koen en Fikri waren beiden niet inzetbaar vanwege blessures, terwijl Wail weer zijn rentree maakte  tijdens een competitiewedstrijd na een aantal weken afwezigheid. We mochten aantreden op het hoofdveld, wat natuurlijk een prachtige achtergrond was voor de wedstrijd. Onder leiding van de scheidsrechter werd de opkomst van beide elftallen op officiële wijze uitgevoerd en na controle van de pasjes gevolgd door het handen schudden, kon er begonnen worden.

Elkaar nog even een goede wedstrijd wensen

Beide teams waren aan elkaar gewaagd, want in het eerste kwartier werden er twee potentieel gevaarlijke voorzetten afgeleverd van links door Luca, maar moest aan de andere kant Mike eveneens twee keer een redding verrichten om de bal uit het doel te houden. Wat opviel was de tomeloze inzet van alle jongens van onze C1. Dit veranderde niet toen Joop door een blessure aan de achillespees het veld moest verlaten. Jesper kwam voor hem in het veld en de aanvoerdersband ging naar Sander. De wedstrijd ging verder met een bal op de lat en weer een paar goede ingrepen van Mike, die heer en meester was in zijn eigen 16-meter gebied.

Oplettendheid van Robin bij een fout in de opbouw bij onze tegenstander, zorgde ervoor dat Luca de bal kreeg die hij, ondanks dat de keeper van de Vogels zijn vingers er nog tegen kreeg, in het net wist te schieten, al ging de bal tergend langzaam over de lijn….0-1!

Zaak om de voorsprong vast te houden, in ieder geval tot de rust. Doordat Sander een bal keihard in de maagstreek had gekregen, bleef hij in de pauze achter in de kleedkamer, om vervangen te worden door Brent. IJsselmeervogels bestookte ons doel, maar vonden onze verdedigers en doelman Mike op hun weg, wat natuurlijk frustrerend was voor onze tegenstander. Een indirecte vrije trap in de 16-meter   (een vermeende terugspeelbal met een gele kaart voor Mike) werd een grote kans op de gelijkmaker, maar omdat de gehele C1 in het doel stond, werd de bal ondanks meerdere pogingen uit het doel gehouden!

In de laatste minuten werd het team verder aangemoedigd door wisselspelers, technische staf en aanwezige ouders en bestookt met vurige aanwijzingen van Kevin om vooral geconcentreerd te blijven voetballen. De ontlading was dan ook groot, toen het eindsignaal klonk en er werd terecht een feestje gevierd.

Feestje na het fluitsignaal: de winst is binnen!!

Hoe anders ziet een wedstrijd eruit als de overtuiging er is om de klus samen als team te klaren. Misschien waren het de stroopwafels J, maar één ding is zeker: door op deze manier te spelen, is de C1 een team dat niet onderschat mag worden….!

Kijk op de eigen G.V.V.V. C1 site voor meer info en beeldmateriaal en klik op deze link voor nog meer foto’s en hun verslag van deze wedstrijd.

Nadia Auteri-Berton