Totale off-day D1 bezorgt Victoria de winst

20 september 2014
zaterdag 20 september, 11.45 u

Totale off-day G.V.V.V. D1 bezorgt Victoria de winst

Vandaag zijn we afgereisd naar Loosdrecht voor de wedstrijd tegen Victoria D1. De wedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld van het mooie bosrijke sportpark. De meeste jongens kennen Victoria nog uit de competitie met de E1. Daarvan weten we nog dat we te maken krijgen met een sterke tegenstander. Het is mooi, maar benauwd weer. Zaak dus om de krachten te sparen en de bal het werk te laten doen, aldus coach Dennis van Meegdenburg. Pim, Maurits en Leon starten vandaag op de bank.

Al na drie minuten wordt aan de linkerkant balverlies geleden door G.V.V.V. en kan een van de spitsen vrij voor Naoufal opduiken. De aanvaller blijft koel en schiet de 1-0 binnen, ondanks dat onze keeper zich dapper voor de bal probeert te gooien.

Even later krijgt G.V.V.V. een corner. De bal komt hoog voor en wordt over de achterlijn getikt door de keeper van Victoria. Bij de corner die daarop volgt krijgt Connor een kansje om te koppen maar de bal gaat net over. G.V.V.V. krijgt nog een vrije trap, op redelijk grote afstand midden voor het doel. Robin laat de bal met een boog voor het doel vallen, maar onze aanvallers zien geen kans hem binnen te tikken.

In de tiende minuut wordt onze verdediging, na een afgeslagen G.V.V.V. aanval, helemaal uitgespeeld door Victoria en wordt het 2-0. De inzet wordt eerst nog gered door Naoufal, maar de bal komt terug in het veld en wordt over hem heen via de lat in het doel geschoten. Victoria wordt steeds sterker, onze spelers lijken het zelfvertrouwen te verliezen. Vandaag lukt er zo goed als niets. Passes zijn te kort, duels worden niet of onvoldoende aangegaan. Daardoor gaat de tegenstander steeds makkelijker voetballen.

Victoria lost een afstandsschot dat uiteen spat tegen de kruising. Er wordt gestreden om de afvallende bal, waarbij Naoufal geblesseerd blijft liggen. Hij blijkt een flinke bloedneus te hebben. Na een drietal minuten kan de wedstrijd weer worden hervat. G.V.V.V. probeert onder de druk van Victoria uit te komen, maar dit lukt bijna niet. Kort voor rust scoort Victoria nog twee keer. Bij de 3-0 staat onze verdediging weer totaal op het verkeerde been. De backs lopen met de tegenstanders mee, waardoor ze geen buitenspel kunnen komen te staan. Tegen het eind van de eerste helft spelen we eindelijk weer een paar keer op de helft van de tegenstander. Er wordt een vrije trap aan G.V.V.V. toegekend die door Robin net over wordt geschoten. Vlak voor rust valt de 4-0, een voorzet vanaf de rechterkant belandt, waarschijnlijk onbedoeld, achter Naoufal in het net.

Uiteraard wordt er tijdens de rust flink op de groep ingepraat door Dennis. Hij probeert zo duidelijk mogelijk aan te geven wat er fout gaat. Helaas gaat het bij de aftrap van de tweede helft al helemaal mis. Een aantal G.V.V.V. spelers loopt de verkeerde kant op, een lange bal naar voren verrast onze verdediging en de 5-0 is al een feit. Het beetje zelfvertrouwen dat er nog was lijkt nu helemaal verdwenen. Onze spelers zijn steeds een stap te laat. In de rust zijn Zaïd en Connor gewisseld voor Maurits en Leon. Deze laatste valt de twijfelachtige eer te beurt om de eerste gele kaart van dit seizoen te ontvangen, al is de beslissing van de scheidsrechter discutabel.

Na tien minuten in de tweede helft moet Dennis licht geblesseerd het veld verlaten en komt Pim voor hem in het veld. Even later probeert Victoria het met een afstandsschot. Dat heeft bijna succes. want de bal komt hard op de lat terecht. Een minuut later is er een misverstand tussen Maurits en Naoufal bij een voorzet van Victoria, waarbij de bal ongelukkig door Maurits in het eigen doel wordt gewerkt.

G.V.V.V. is nauwelijks op de helft van de tegenstander te vinden door veelvuldig balverlies. Tien minuten voor tijd moeten onze jongens zelfs met tien man verder, omdat Leon last van zijn maag heeft en niet verder kan. Gelukkig kan hij na drie minuten toch weer verder spelen.

De spelers verlaten gedesillusioneerd het veld. Robin geeft aan zelden zo'n slechte wedstrijd te hebben meegemaakt, zowel van het team als hem zelf. Hopelijk volgende week beter! Wij als volgers van het team weten zeker dat onze jongens het beter kunnen.