Twee dode spelmomenten nekken goed voetballend G.V.V.V. D1

8 december 2014

We hebben weer een tegenstander die op papier sterker is. Eens kijken hoe het vandaag gaat na de wedstrijd van vorige week, waar geen verslag van is gemaakt. Toen werd tegen JSV Nieuwegein, evenals De Meern in de top 5 te vinden, veel beter gespeeld dan we de weken daarvoor hebben gezien. Onze jongens wisten in een zinderende partij een 2-0 achterstand door doelpunten van Joey, Leon en Jaidy knap om te buigen in een 2-3 voorsprong. Na de gelijkmaker, die toch nog (te?) ver in blessuretijd werd gemaakt kreeg Nieuwegein zelfs nog meer tijd (totaal maar liefst 5 minuten) van de scheidsrechter om de winnende treffer uit een strafschop te kunnen maken. Na zo'n goede wedstrijd was dat natuurlijk erg zuur, maar het vertoonde spel en veerkracht maakte iedereen toch trots. Of de positieve lijn kan worden doorgetrokken zal dus vandaag blijken.

Na drie minuten noteren we de eerste grote kans en die is voor de blauwen. Een aanval over rechts eindigt met een goede voorzet van Leon op Joey, die de bal in het zijnet schiet. G.V.V.V. begint prima aan de wedstrijd. Er wordt vanaf het begin goed gecombineerd en er is rust aan de bal. De Meern oogt sterk, maar G.V.V.V. doet de eerste helft voetballend niet voor hen onder. Er is veel strijd op het middenveld en De Meern wordt het voetballen lastig gemaakt. In de negentiende minuut krijgt De Meern een vrije trap op een gevaarlijke plaats, maar het schot wordt geblockt door onze verdediging. Meteen erna is er weer een gevaarlijke aanval van De Meern waarbij Naoufal een schot naast het doel kan werken. Bij de corner die eruit volgt wordt een kopbal van de lijn gehaald door Dennis. Kort voor rust zijn er weer kansen voor de thuisploeg, eerst is er een mooie aanval via Dennis en Jaidy. De voorzet wordt door Joey vrij voor het doel helaas niet goed geraakt waardoor de bal naast gaat. Dit was dé kans op de voorsprong! Een corner voor G.V.V.V. zorgt voor paniek in de defensie van De Meern. Er kan in de kluts bijna gescoord worden door Robin, maar het is te druk voor het doel en de bal gaat niet over de doellijn.

Het is te merken dat de leiding De Meern minder tegenstand had verwacht, men is niet tevreden. Er wordt in de rust gevraagd of Naoufal een hesje aan mag, want de spitsen van de gasten zeggen het verschil niet goed te zien tussen hun oranje shirts en het oranje shirt van Naoufal.

De wedstrijd gaat verder met aanvankelijk hetzelfde evenwicht tussen de teams. De Meern krijgt na 8 minuten een corner. Deze wordt slim naar een speler gepasst die ruim buiten de zestien staat opgesteld en alle ruimte heeft om een afstandsschot achter Naoufal in het doel te schieten. De Meern lijkt moed te putten uit de voorsprong, want ze worden wat sterker. Er volgt een periode met wat kansen voor de gasten, met enkele goede reddingen van Naoufal. In de 21e minuut wordt de wedstrijd beslist doordat een corner direct in de verre hoek wordt geschoten: 0-2. Er is nog een kansje voor G.V.V.V. uit een corner, waarbij Robin kan koppen maar de bal net over het doel gaat.

Onze jongens verlaten terecht met opgeheven hoofd het veld. Na afloop is er nog een klein feestje in de kantine, want de sponsor is op bezoek. Te ere van de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Dirk Niekerk voor iedereen een traktatie. Dirk steekt de jongens nog eens een hart onder de riem en vertelt dat de teamfoto een prominente plaats op het bedrijf in Italië heeft. Aan Pim stel ik de vraag hoe hij deze wedstrijd beleefd heeft. Blij met een verloren wedstrijd kan hij natuurlijk niet zijn, maar hij ziet ook lichtpunten: ook hij merkt op het veld dat er veel beter wordt gevoetbald. 'En de sfeer in de groep is ook veel beter!', voegde hij er professioneel aan toe. Volgende week zijn we voor een oefenwedstrijd te gast in Kesteren, waarna de winterstop begint.

Opstelling G.V.V.V. D1: Naoufal (k), Dennis (48. Zaïd), Pim, Connor (31. Jay), Robin, Levi, Zaïd (31. Maurits), Jaidy, Anouar, Joey (c), Leon (31. Bilal).