Wedstrijdverslag F6M - Woudenberg F6

14 september 2014
Wedstrijdverslag F6M d.d. 13 september:

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was Woudenberg F6. Beiden teams hadden de week er voor in de beker ruim verloren, met dat verschil dat onze meiden wel hadden te scoren, maar Woudenberg niet.Was dit vorig jaar ook niet het geval en moesten de beiden teams toen in de eerste wedstrijd van de competitie ook niet tegen elkaar en kregen we toen niet een hele leuke wedstrijd (uitslag 6-6)?

Zonder de zieke Fenne Marij (beterschap!), maar voor het eerst met Marlijn begonnen we in een opstelling met Tessa in het doel, Maria en Meike in de verdediging, Amber, Liesl en Julia op het middenveld en ten slotte Myrthe en Bridget in de aanval.
Van te voren hadden we al gezien dan de jongens (en één meisje) van Woudenberg gemiddeld een kop kleiner dan onze meiden, maar daar hadden we ons wel vaker in vergist.
Na wat afgetast te hebben bleken onze meiden net iets sneller te kunnen lopen, minder bang te zijn voor de bal en harder te kunnen schieten. Dit resulteerde al in snel in eerste doelpunt voor onze meiden en de score bij rust was al 5-0.

In de tweede helft werd de score verder opgevoerd, gingen we beter overspelen en gunden we elkaar ook om een doelpunt te maken.
De tegenstander wist af en toe niet waar die het moest zoeken en zakte het moed in de schoenen als ze weer moesten aftrappen, terwijl de scheidsrechter moeite had om onze meiden op de benodigde afstand te zetten bij de aftrap.

Benoemswaardig is nog te noemen dat Amber in haar eerste competitie voor eerst wist te scoren, na kort daarvoor nog ongelukkig (en pijnlijk) in aanraking te zijn geweest met een tegenstander.
Op de momenten dat Woudenberg er toch gevaarlijk uitkwam (omdat we teveel met zijn allen naar voren liepen) liet Tessa zien dat ze een keepster is die goed weet uit te komen.
De scheidsrechter maakte een einde aan de wedstrijd: eindstand 12-0 !

Doelpunten: Bridget 5x, Myrthe 4x, Liesl 2x, Amber 1x.

Meiden heel goed gedaan. Volgende keer nog beter proberen over te spelen en niet vergeten ook te verdedigen. De leiders zijn trots op jullie.
Met deze uitslag zijn we de eerste koploper.

Omdat FZO F3 zich heeft teruggetrokken uit de competitie volgend week geen wedstrijd. Op 27 september staat de thuiswedstrijd tegen Jonathan F13 op het programma.