A1 strandt in het zicht van de haven

26 maart 2016
De blauwgetinte toeschouwers op Panhuis rekenden zich al rijk vlak voor tijd, bij het zien van de stand tussen de A1 van G.V.V.V. en Quick 1890 AFC. De Veenendalers leken een misschien wel onverdiende driepunter in de wacht te slepen, totdat de bezoekers uit Amersfoort de junioren uit die droom haalden.

De 1-1 einduitslag was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld, vond trainer Jacko Stuivenberg. ,,Ik heb al langer tegen mijn spelers gezegd dat Quick de best voetballende ploeg van de competitie is. Dat lieten ze vandaag ook zien. We hielden in de eerst helft het tempo te laag, waardoor Quick zich makkelijk kon oprichten. De ruimtes tussen de linies waren ook te groot. In het begin van de tweede helft grepen we in en kregen we meer grip op de wedstrijd”, zag de coach.

G.V.V.V. kwam goed weg, toen de spits van Quick 1890 AFC na een kwartier spelen oog in oog met doelman Van der Lienden op de buitenkant van de paal mikte. Invaller Danny Sturm, die de aan de pols geblesseerde Brent van Ruler (na een botsing tegen de reclameborden) halverwege de eerste helft verving, kon daar wel wat tegenover zetten, maar de doelman van de bezoekers had tot twee keer toe een antwoord paraat. Sturm, oorspronkelijk speler van de A3, dartelde vrolijk aan de zijlijn, alsof er geen sprake was van een niveauverschil.

Invaller Danny Sturm verscheen een paar keer voor het doel van Quick 1890 AFC.

Ingreep
Na de ingreep van Stuivenberg vlak na rust stichtte G.V.V.V. veel meer gevaar voor het doel van de Amersfoorters. Abdulahi Achmedali leek tien minuten voor tijd de bevrijdende treffer op het scorebord te zetten, ware het niet dat de keeper met een laatste ingreep het bijna zekere doelpunt voorkwam. De Veenendalers konden uiteindelijk wel de handen in de lucht steken, toen B1-speler Martijn Sybesma de daaropvolgende corner beheerst achter de doelman schoof: 1-0.

Een minuut voor tijd bracht Quick de stand in evenwicht. Na een goede redding van doelman Van der Lienden op een directe vrije trap bleef het leer in de doelmond van de Veenendalers hangen. Via een kluts kwam de bal voor een speler van de gasten, voor wie het een koud kunstje was om het leer achter de blauw-witte goalie te werken. Noah Ploeg voorkwam in extremis nog de 1-2, door met een goed getimede sliding een speler van de Amersfoorters van het scoren te beletten.

Martijn Sybesma mag de felicitaties in ontvangst nemen na de 1-0.

,,Ik moet een compliment maken aan de spelers van de B1 en Danny Sturm van de A3. Ze hebben zich prima ingezet voor de ploeg”, was Stuivenberg lovend. ,,We kampen met personele problemen, topscorer Danny Stomphorst is geblesseerd, dus we hebben wat meer moeite om het net te vinden. Dat we uiteindelijk de punten moeten delen is jammer, maar als ik zie hoe het elftal gestreden heeft vandaag en de nieuwe strijdwijze oppakte na rust, heb ik er vertrouwen in dat we straks kampioen worden.”

G.V.V.V. heeft na de puntendeling zes punten voorsprong op nummer twee Nieuwland, met nog vijf wedstrijden in het verschiet. Nieuwland moet echter nog een duel inhalen en kan het gat naar drie punten brengen.

Opstelling: Van der Lienden; Van de Steeg, Mankoe, Van Dam, Ploeg; Van Grootveld, Rakraki (C), Sybesma; Achmedali (83. Diepeveen), Van de Haar, Van Ruler (23. Sturm).

De foto's van de wedstrijd tussen G.V.V.V. A1 en Quick 1890 AFC A1 zijn hier te vinden.

Tekst en foto’s: Jeroen van Barneveld