A1 walst over DOVO heen

3 april 2016

De A1 van G.V.V.V. heeft een zeer overtuigende overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van aartsrivaal DOVO. Aan de rode zijde van sportpark Panhuis werd het maar liefst 0-7 voor de ploeg van trainer Jacko Stuivenberg. Met deze overwinning blijft de A1 fier bovenaan staan in de 1ste klasse.

Met de eerdere 11-0 thuisoverwinning op DOVO in het achterhoofd wist G.V.V.V. wat het te doen stond. Aanvallen was het devies. Met name aan de rechterflank was de brigade zeer dreigend, met een hoofdrol voor Rick van de Steeg, die met snelle sprints en gevaarlijke voorzetten zijn directe tegenstander in zijn zak had zitten, en de verdediging van DOVO liet wankelen. Al na 6 minuten werd het gedurfde spel beloond met een doelpunt. Na een stukgelopen actie van Danny Stomphorst kwam de bal bij Julian van Dam, die Abduhali Achmedali vogelvrij voor het doel zag staan: 0-1.

DOVO stelde niks tegenover het goed spelende elftal, en kwam niet uit zijn eigen zestien, waardoor onze blauwen alle ruimte kregen om kansen te creëren, en dat leidde al snel tot de 0-2. Een prima voorzet van Achmedali werd gezien door Stomphorst, hij kwam voor de verdediger en kopte via de lat raak. De vraag was of de bal wel compleet over de lijn was, maar de scheidsrechter keurde hem wel goed.

De blauwe equipe drukte verder door, en de mannen waren zeer effectief. Een doorgeschoten bal werd verwerkt door DOVO-keeper Michael Bakhuizen, die ver uit zijn goal was. Dat werd gezien door Stomphorst, en met een geweldige lob van een meter of 30 werd de 0-3 op het scorebord gezet.

Na 27 minuten voetbal kwam DOVO een keer in de buurt van Thomas van de Lienden, die de voorkeur kreeg boven Tim Abbes. Het schot werd gepakt, en in de counter schoot Danny Sturm op de paal. 2 minuten later was het wel raak. Een steekbal op Stefan Grootveld, randje buitenspel, werd koelbloedig afgemaakt door Stefan. 0-4 werd het in de rust.

Na rust nam G.V.V.V. iets gas terug, maar bleek nog altijd meer goals te willen maken. Van Dam mocht na goed werk van Stomphorst droog inschieten, en een goed spelende Sturm pikte ook een graantje mee: 0-6.

DOVO kreeg iets meer ruimte, maar het kwam amper over zijn eigen helft. Het slotakkoord was voor Achmedali, die na een slechte uittrap van de keeper van 25 meter hard en droog de 0-7 eindstand maakte.