C1 als koploper de winterstop in!

29 november 2015
Het is al weer twee weken geleden dat onze jongens tegen het eerste verlies van de competitie aan liepen, uit bij Waterwijk. Na een vrij weekend is dus eindelijk de tijd aangebroken om daar revanche op te nemen. Er is een tussentijds doel gesteld: als koploper de winterstop in. Er resten nog twee thuisduels voor het zover is.
Doordat Jaidy geblesseerd is aan zijn knie en Luca met zijn familie in Italië verblijft heeft Kevin wat moeten sleutelen aan de opstelling. Leon van Rhee van de C2 neemt de plaats van Luca aan de linkerkant in. Sander speelt rechtsbuiten, de spitspositie is voor Robin H, Dennis en Wesley zijn de enige wissels.
G.V.V.V. begint matig aan de wedstrijd. Er wordt slordig gepasst en veel balverlies geleden. In het eerste kwartier zijn er drie kansen te noteren voor de blauwen. Na een goede combinatie tussen Justin en Sander aan de rechterkant is er een goede schietkans voor Robin H, maar hij schiet naast. Er is een schietkansje voor Leon, maar gered door de keeper. Justin schiet voor het doel langs, Leon probeert de bal binnen te lopen maar kan er net niet bij komen.

Intussen houdt CSV onze verdediging flink bezig. In de eerste twintig minuten noteren we al drie corners voor de bezoekers. Echte kansen worden door hen niet gecreëerd. In de resterende speeltijd voor rust krijgt G.V.V.V. nog twee mogelijkheden. Joris soleert door het midden en kan uithalen, maar de bal kan worden gepakt door de keeper. Op slag van rust heeft Waïl de openingsgoal op zijn schoen. Een door hem ingeschoten afvallende bal gaat helaas net over het doel. In de tussentijd heeft Justin nog geel gezien vanwege praten.

Na rust blijkt dat de blauwen beter uit de kleedkamer zijn gekomen. Er wordt gretig begonnen, maar toch zitten er nog veel slordigheden in het spel van G.V.V.V.. Wesley is in het veld gekomen voor Robin H.
We zien weinig echte kansen voor de beide teams. Het begint steeds meer op te vallen dat we de scheidsrechter niet echt aan onze kant hebben. Na een kwartier krijgen de blauwen drie corners op een rij, maar hier komt helaas niets uit. Kort daarna gaat het nog bijna mis voor de thuisploeg, als CSV een goede aanval opzet over de linkerkant en de bal op de lat gaat. Sander is inmiddels gewisseld voor Dennis.

Richting het einde van de wedstrijd zetten onze jongens alles op alles om toch nog te winnen. De spanning loopt op, evenals de irritatie als CSV probeert wat seconden te sprokkelen. Na 25 minuten spelen krijgt G.V.V.V. een vrije trap midden voor het doel, een paar meter voorbij de middellijn. De bal wordt goed ingebracht door Joran en bij de strijd in de zestien wordt een van onze spelers omver getrokken. Strafschop, zou je denken, maar helaas ziet de scheids het anders (of niet) en gaat de bal niet op de stip. Er zijn nog kleine kansen over en weer maar de wedstrijd wordt afgefloten met een eindstand van 0-0.

CSV viert het puntje tegen de koploper als een overwinning, gezien hun 8e stek in de competitie is dat logisch. Aangezien Waterwijk geen fout maakte tegen SDO en Jonathan verloor van Zeeburgia, is de voorsprong voor G.V.V.V. nog vier punten. Daarmee is de eerdergenoemde doelstelling dus keurig gehaald en kunnen we nu al terugkijken op een mooie eerste helft van dit seizoen met slechts 7 verliespunten tot nu toe.