C1 blijft op koers met degelijke overwinning

21 maart 2016
Een grijze, maar droge weerssituatie in Bussum, waar we op het hoofdveld (natuurgras) mochten voetballen tegen SDO C1. Onze gastheren staan voorlaatst in de competitie, maar zoals we al eerder hebben gemerkt, schuilt daar altijd wel een gevaar in, voor wat de concentratie betreft en de benadering van de wedstrijd door onze spelers.

Er werd om 12.05 afgetrapt en meteen bleek dat de druk vanuit G.V.V.V. er vol werd opgezet, de intentie was duidelijk: er moest gescoord worden. Na een aantal aanvallen was het in de 3e minuut al raak, de bal werd door SDO niet goed uitverdedigd, onderschept en Luca zorgde voor een lage voorzet vanaf links, zodat Robin de bal snel kon intikken: 0-1!

Een goed begin is het halve werk en een vroeg doelpunt smaakt natuurlijk naar meer, dus het blocnootje werd voor het eerstvolgende kwartier ijverig vol gepend: aanval op aanval werd opgezet en SDO had op dat moment niets in te brengen.

Joris schoot uit een vrije trap de bal richting doel, maar de keeper had die klemvast, Waïl schoot op het doel en ook Luca schoot hard in na een actie van Bas, maar de keeper tikte de bal in een hoekschop. De Blauwen hadden net iets te veel haast om de klus al vroeg te klaren, met iets meer rust had de eindafwerking misschien iets nauwkeuriger kunnen zijn geweest. Het resultaat van dit alles was in ieder geval niet de 0-2, waar ook het publiek op de tribune min of meer van uitging.

Verdedigen zonder de handen te gebruiken.

Na ongeveer 20 minuten wist SDO wat vaker in de buurt van de 16-meter van G.V.V.V. te komen, zonder echt gevaar op te leveren, maar de wedstrijd begon zich iets anders te ontwikkelen dan de bedoeling was. Onze jongens maakten iets te veel gebruik van de handen om de tegenstander af te stoppen, zodat er regelmatig gefloten werd voor een overtreding. Er werden steeds meer duels verloren, vooral op het middenveld, en SDO kreeg een vrije trap net buiten het strafschopgebied, de bal ging in ieder geval wel over.

Bij vlagen speelde GVVV C1 weer het spel van het eerste kwartier, met acties van Joris (onderschept door de keeper) en Luca (in hoekschop gekeerd) kwamen onze jongens weer in het strafschop gebied van SDO. Saverio “vermaakte” zich nog met een ingeschoten bal, die akelig dicht bij de doellijn was gekomen, maar er gelukkig niet overheen ging. Vlak voor rust waren er nog wat speldenprikken, maar de ruststand bleef ongewijzigd.

Na de rust werd er weer voortvarend gestart om toch het verschil in doelpunten groter te maken, een kleine marge van één, gaf geen geruststellend gevoel. Een opening van Sander(ingebracht voor Jaidy) op Luca bleef zonder resultaat, de bal ging ruim over het doel. Uit een vrije trap kort daarop, viel de bal in het strafschop gebied van SDO en er ontstond een “ping-pong” situatie: de bal stuiterde van aanvallers naar verdedigers en weer terug, zonder dat iemand er echt grip op kreeg. Uiteindelijk leek het Sander te lukken om te scoren, maar de bal kwam recht in de handen van de keeper terecht.

In afwachting van wat er in de lucht hangt.

Het lukte Joris vervolgens om de bal vanaf de achterlijn vlak voor het doel voor te geven, maar er was niet iemand direct in de buurt om het af te maken, resultaat nog steeds een ongewijzigde stand. Er zaten aanvallen uit het boekje tussen, maar uiteindelijk werden die niet beloond met 100% kansen en een doelpunt. Onze tegenstander had dus nog steeds uitzicht op aansluiting en bijna had er zomaar een gelijke stand genoteerd kunnen worden, ware het niet dat Saverio een vrije trap van SDO op zijn karakteristieke wijze met een duik uit het doel wist te tikken.
Op bijna een half uur in 2e helft werd er door de door de verdediging van SDO onvoldoende weggewerkt, de bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Justin terecht, die na een enkele stuit de bal vol op de slof nam en de bal diagonaal in de uiterste linker bovenhoek trapte: 0-2 (het werd wel een beetje tijd….)

Juichmomentje dus en de 3 punten mee de bus in. Alle directe concurrenten hebben ook geen punten laten liggen, dus blijven wij nog steeds aan kop met ongewijzigde voorsprong. Volgende week zal de C1 een internationaal toernooi in Oostende bezoeken, om daarna weer vol goede moed de laatste 5 wedstrijden van de competitie in te gaan. Eerste wedstrijd na het Paas-reces op zaterdag 2 april bij en tegen SV Houten C1, aanvang 12.15u

Tekst: Nadia Auteri-Berton
Foto’s: Sabine Spies-van Meegdenburg