C1 boekt goede overwinning en behoudt koppositie

18 april 2016
Op deze frisse maar droge zaterdagochtend is de C1 op bezoek bij CSV Apeldoorn C1. CSV is middenmoter met 26 punten, maar dat is hetzelfde aantal als de nummers 5 en 6, resp. Zeeburgia en IJsselmeervogels (weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld). Na het verlies tegen de nummer twee Waterwijk, vorige week, is het verschil tussen beide teams nog maar 1 punt. Aangezien Waterwijk tegen de hekkensluiter speelt kunnen we er vanuit gaan dat zij geen punten zullen laten liggen. Niet naar de ander kijken en zelf blijven winnen is sowieso het beste. De opdracht is dus simpel: drie punten meenemen naar Veenendaal.

De thuiswedstrijd tegen CSV op 28 november verliep stroef en eindigde in 0-0. Duidelijk is dus dat er geconcentreerd gespeeld zal moeten worden om dat deze keer niet weer te laten gebeuren.

In de beginfase oogt G.V.V.V. inderdaad scherp. Toch zien we al snel dat CSV af en toe gevaarlijk door kan komen en dat we de wedstrijd niet helemaal onder controle hebben. Er zijn kleine kansen, onder andere voor Joris die op zijn karakteristieke manier door het midden slalomt, maar hij wacht net te lang met uithalen waardoor zijn schot smoort in de CSV verdediging. CSV schuwt stevige duels niet en onze jongens moeten dan ook alle zeilen bijzetten. We zien een mooie passeerbeweging van Sander langs de lijn, halverwege het veld. Een mooie aanval volgt, de bal scheert gevaarlijk voor de CSV keeper langs. Bas krijgt het net niet voor elkaar de bal voor de voeten van de keeper weg te tikken.

In de eerste minuten zijn er wat kleine kansen voor de C1.

Na een kwartier moet Joran ingrijpen op een CSV spits  die het strafschopgebied binnenkomt. Beide spelers belanden op het kunstgras en de CSV bank schreeuwt om een penalty. Tot onze grote opluchting geeft de scheids resoluut een doeltrap. Achteraf waren velen van mening dat de penalty gegeven had kunnen worden. Misschien dat de scheids mijn verslag van de thuiswedstrijd als voorbereiding had gelezen, want toen werd ons een penalty onthouden….

Richting de rust krijgt G.V.V.V. iets meer vat op de tegenstander. We zien een mooie aanval via Joris, die Luca de diepte instuurt. Zijn voorzet bereikt Robin, die net naast schiet. Kort voor rust kan Luca langs de lijn zijn vrouwelijke tegenstander afschudden en een voorzet geven op Sander, die de bal prachtig in de rechter kruising schiet. Keeper kansloos, 0-1 voor de blauwen!

Na rust zien we hetzelfde wedstrijdbeeld. Er wordt gestreden aan beide kanten, het is een mooi en fysiek stevig duel. Duidelijk is ook dat er weliswaar een voorsprong is, maar dat de punten zeker nog niet in de tas zitten. Justin pakt een gele kaart voor een lichte overtreding.

Tien minuten na rust scoort CSV, maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Intussen loopt de spanning steeds verder op. CSV is een taaie tegenstander. Bas is niet fit en wordt gewisseld voor Wesley.

Luca vecht stevige duels uit met de dame van CSV. Na weer zo’n clash tussen die twee laat de knappe en prima spelende nummer 10 zich even teveel gaan en trapt na. De scheids ziet het niet dus het spel gaat verder. Dan volgt het moment van de wedstrijd. Het valt op dat de keeper van CSV vaak erg ver uit zijn goal staat. Bij een uittrap heeft onze kersverse FC Twente stagiair Saverio dit ook gezien en vuurt zo hard hij kan. De bal stuitert bij de CSV keeper die dat, extra afgeleid door de snel inlopende Luca, verkeerd inschat. De bal schiet door richting doel en wordt voor alle zekerheid nog wel verlengd door Luca: 0-2! Aangezien de bal anders ook had gezeten wordt onze kanjer Saverio hossend gefeliciteerd door zijn medespelers.

Er worden stevige, maar correcte duels uitgevochten.

Dit knakt CSV. De spelers beginnen meer en meer op elkaar te mopperen en ze komen nu niet echt meer aan voetballen toe. Het definitieve oordeel wordt geveld door Justin die de 0-3 uit een kluts-situatie binnenschiet. Een prima overwinning dus, aangezien Waterwijk ook won is de voorsprong nog steeds 1 punt en zijn er nog twee horden te nemen om kampioen te worden. De eerste daarvan is op 30 april, thuis tegen de nummer 3 Jonathan.

Tekst: Luc Scholtus
Fotografie: Sabine Spies-van Meegdenburg