C1 loopt ondanks puntenverlies toch uit

3 april 2016
We naderen ondertussen de laatste fase van de competitie, met nog steeds onze Blauwen bovenaan de ranglijst en dat al vanaf de 4e speeldag! Naarmate het einde nadert, groeit het besef dat het kampioenschap binnen handbereik is en dat de laatste sprint is ingezet: punten laten liggen is “not done” aangezien Waterwijk C1 ons op de hielen zit met een sterke 2e helft van de competitie: de voorsprong is nog maar 3 punten.

Met bovenstaande in het achterhoofd, vertrok de bus naar Houten, alwaar we toch om 12.30u mochten aantreden tegen Houten C1, na wat getouwtrek over de in eerste instantie plotseling gewijzigde aanvangstijd naar 15.45u. Aangezien dit zonder overleg en toestemming van G.V.V.V. én niet conform het KNVB-reglement was gebeurd, is door de leiding actie ondernomen en de aanvangstijd terug gezet. Er werd gespeeld op Veld 1, voorzien van score bord en zittribune, maar ook van een grasmat die vooral bestond uit putjes, graspollen (vast en loszittend) en zand. Een geruststelling was dat ook onze tegenstander het ermee moest doen….

De aftrap werd gegeven in een licht zonnetje en al in de eerste minuut had Jaidy, na een mooie aanval, de 0-1 op zijn schoen: de bal ging net over. Het eerste kwartier werd vooral besteed aan het “begrijpen” van het veld en de tegenstander, en hoewel G.V.V.V. voortvarend was begonnen, liet Houten zich ook niet onbetuigd en was er een gevaarlijk moment toen in een kluts in de 16 meter van onze C1 er te lang werd geaarzeld om de bal op doel te schieten, zodat de doelpoging door de blauwe verdediging werd geneutraliseerd.

Hierna werd het tempo opgevoerd en kwamen er serieuze kansen voor de C1. Allereerst zette Bas een actie in en zijn uiteindelijke schot werd gepareerd door de uitlopende keeper. Vijf minuten later leek Luca de score te openen, maar ook hier zat de keeper uit Houten tussen en hield de bal in extremis met zijn voet uit het doel. Vervolgens verscheen Bas in kansrijke positie voor het doel, maar op het moment dat hij de bal schoot, bleek het veld van negatieve invloed en liet de bal een onverwachte beweging maken op het moment van het schot. Hierdoor werd de bal zodanig geraakt dat de keeper (opnieuw) de bal alsnog kon raken en uit het net houden.

32e minuut: de 0-1 wordt gescoord.

Vlak voor rust was het eindelijk zover, uit een cornerbal kwam de bal bij Justin terecht die de bal recht het doel in schoot: 0-1! Houten liet zich niet zomaar uit het veld slaan, want binnen een minuut was er een kans voor onze tegenstander op de gelijkmaker. Bijna hielp een verdediger van Houten ons aan een verdubbeling van de score met een harde kopbal richting eigen doel. De keeper was niet van plan om cadeautjes weg te geven en hield de bal eruit.

Het rustsignaal werd dus gegeven met een 0-1 stand.

Na de rust drong Houten meteen aan en wist in de eerste minuten een aantal hoekschoppen te veroveren, echter zonder verder resultaat. Het lukte onze tegenstander wel steeds vaker richting achterlijn te komen en met lage voorzetten een gevaar te vormen. Ruim 5 minuten in de tweede helft kwam de gelijkmaker: een aanvaller van Houten ontsnapte aan de aandacht van een van onze verdedigers en kon een schot afvuren op het doel. Ondanks de redding van Saverio, werd de bal in de rebound alsnog in het doel geschoten: 1-1.

Bij iedereen was het duidelijk dat een gelijkspel niet voldoende was, aangezien Waterwijk in staat werd geacht de eigen partij thuis tegen Lelystad winnend af te sluiten. Er werd dus extra aangezet om de winnende treffer(s) te maken. Luca en Jaidy hadden beiden een blessure behandeling nodig, maar konden (en moesten ook bij gebrek aan verse wisselspelers) de wedstrijd wel uitspelen.

Tijdens het slotoffensief op zoek naar de 3 punten werd de afwerking te gehaast en te zenuwachtig uitgevoerd: Bas trof wederom de voet van de keeper, zowel Justin als Luca trapten de bal hoog over, bij een aantal voorzetten van Luca verscheen niemand bij de eerste paal, hijzelf schoot bij een één op één situatie met de keeper over het doel. De spelers, staf én de meegereisde supporters werden bijna moedeloos van zoveel gemiste kansen.

In de 66e minuut staat de eindstand al op het scorebord.

De scheidsrechter floot af bij een gelijke stand van 1-1, en de teleurstelling was groot over het puntenverlies. De uitslag van de wedstrijd van Waterwijk maakte het geheel wat minder zuur, want waar men uitging van een voorsprong in de stand van maar één punt, bleek het aantal punten tussen de nummers 1 en 2 (met nog vier wedstrijden te gaan) gegroeid te zijn naar vier punten: Waterwijk had thuis met 0-2 verloren van hekkensluiter Lelystad!

Volgende week de absolute kraker van dit seizoen: G.V.V.V. C1 ontvangt Waterwijk.
Aanvang van “de moeder aller wedstrijden” om 10.00 aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis. Kom gerust langs en support onze jongens van de C1!

Tekst: Nadia Auteri-Berton
Foto's: Sabine Spies-van Meegdenburg