C1 wint en houdt kampioenschap in eigen hand

1 mei 2016

We zijn aanbeland bij de één na laatste wedstrijd en het is weer een kraker van jewelste: de C1 treedt aan tegen Jonathan C1, inmiddels opgeklommen naar de 3e plaats in de competitie. Het is alweer een tijd geleden dat de twee teams tegen elkaar hebben gespeeld, de Blauwen wonnen de eerste competitiewedstrijd in Zeist met 1-5. We herinneren ons een aantal stevig inkomende spelers die Joris en Luca als slachtoffers hadden uitgekozen. Twee teams met titel aspiraties, beiden op zoek naar de winst. Het hoofdveld is het toneel van deze belangrijke partij, met als wisselspelers Dennis, Robin Scholtus en Luca. Er wordt afgetrapt om precies 10.33u.

De C1 geeft meteen in de eerste minuut zijn visitekaartje af: Jaidy stoomt op aan de rechterkant en geeft de bal scherp voor, jammer dat Sander niet op tijd was bij de 2e paal om de bal richting doel te tikken. In ieder geval was de intentie meer dan duidelijk…..

Het tempo ligt in de eerste minuten behoorlijk hoog en beide teams doen hun best om hun aanvallen met succes af te ronden, maar ondanks kleine speldenprikken komt het niet tot 100% kansen. Ook een hoekschop en vrije trap voor onze C1, blijven zonder resultaat.

Na ongeveer 10 minuten, wordt er weer een aanval via de rechterkant opgezet, en Jaidy sleept er uiteindelijk een hoekschop uit, die hij zelf trapt. Wail duikt net onder de bal door, maar Justin staat tussen de groene verdedigers geheel vrij en kan de bal vol met zijn hoofd
recht in het net koppen: 1-0!

Justin heeft de bal voor de 1-0 in het vizier.

Na het doelpunt is het natuurlijk zaak om verder afstand te nemen van de tegenstander, die regelmatig acties opzet met de nummers 7 en 9. Deze spelers zijn mede ook betrokken bij de aanval die vijf minuten later de gelijke stand bewerkstelligt: vanuit het middenveld vertrekt de bal naar de rechterkant, waarvandaan een strakke voorzet richting het doel van Saverio vertrekt: de bal wordt ook hier hard in het net gekopt: 1-1!

Dit is natuurlijk even een tik voor de jongens, want met deze stand en de wetenschap dat Waterwijk C1 (nummer 2, op 1 punt) bij onze Rode buren voor staat, heeft de C1 niet meer het kampioenschap in eigen hand. Hier en daar sluipen er wat onzekerheden en slordigheidjes in het spel en dit geeft Jonathan weer de kans om in hun eigen spel te komen: vroeg storen en druk zetten in de opbouw van de tegenstander.

Gelukkig herpakken de Blauwen zich weer en gaat men op zoek naar de voorsprong. Een vrije trap en een actie van Sander in het 16-meter gebied blijven zonder resultaat. Daarna wordt een prachtige aanval over meerdere schijven opgezet, de bal gaat via Wail, Bas en Joris naar Robin die met zijn schot vol de paal raakt.

Ook Jonathan wordt gevaarlijker en zet Saverio aan het werk. Onze sluitpost redt een schot uit een kluts voor het doel en tikt een lage bal naast het doel. Aan de andere kant krijgt Sander een vrije trap mee aan de rand van het strafschop gebied, het schot van Joris komt laag over de grond in de armen van de keeper terecht.

Vlak voor rust krijgt de nummer 7 van Jonathan nog een gele kaart voor (onvriendelijk) commentaar. De teams gaan met een gelijkspel rusten en het verdere strijdplan bespreken in de kleedkamers.

Na de rust komt Luca in de plaats van Sander. Een vroege hoekschop levert geen kans op en de eerste paar minuten vinden de meeste schermutselingen plaats op het middenveld. Bij een uittrap van de keeper van Jonathan, valt de bal in de middencirkel via een speler van Jonathan voor de voeten van Justin, die de bal direct weer naar links dirigeert, waar Luca achter zijn verdediger langs sprint, ziet dat de keeper van Jonathan een paar meter van de doellijn staat en de bal met een boog over sluitpost én afwachtende verdedigers heen tikt. Na vijf minuten in de tweede helft staat de C1 weer voor met 2-1! Vlak daarna was het weer bijna raak als Justin de bal net naast het doel schiet.

Jonathan wil weer terugkomen zoals ze al eerder in de 1e helft heeft gedaan en schiet net naast het doel van Saverio. Een paar minuten later schiet Luca in kansrijke positie de bal nog net voorlangs.
Eén doelpunt verschil is toch echt aan de magere kant en bijna gaat het nog fout als Joran de bal te kort terug tikt naar onze keeper, terwijl een groene aanvaller in zijn rug snelheid maakt en in scoringspositie komt: door ingrijpen van onze keeper blijft het bij een hoekschop.

Een paar acties van Jaidy, Justin en Luca leveren kleine kansen op, maar zeker geen doelpunten en die zijn wel nodig om de wedstrijd op slot te gooien. Ongeveer 10 minuten voor tijd geeft Joris de bal voor aan Justin die naar het midden trekt en voor het doel opduikt, de uitkomende keeper kan het harde schot niet keren en de 3-1 is dan een feit!

Tien minuten zijn dan heel lang, maar de stand blijft ongewijzigd en de o zo belangrijke 3 punten zijn binnen. Aangezien Waterwijk bij DOVO met de zelfde cijfers heeft gewonnen, blijft de voorsprong van één punt behouden en heeft de C1 het kampioenschap in eigen hand.

Drie punten binnen, een Blauw feestje is op zijn plaats.

Het komt nu aan op de laatste wedstrijd bij IJsselmeervogels op 7 mei. Op die zelfde dag speelt ook G.V.V.V. 1 op de Westmaat. Laten we er een dubbel Blauw feestje van maken: Kampioenschap in de 3e Divisie voor de C1 en toetreding tot de 2e Divisie voor het Eerste elftal.
Wij starten in ieder geval om 10.00 uur!

De samenvatting kan bekeken worden door hier te klikken.

Tekst: Nadia Auteri-Berton
Fotografie: Sabine Spies-van Meegdenburg