D1 verliest punten tegen PVCV

13 maart 2016

De D1 van G.V.V.V. heeft een thuisnederlaag geleden tegen PVCV. Op sportpark Panhuis werd het 0-3 voor de ploeg uit Utrecht. Daarmee kon de ploeg van trainer Arie Willemsen niet profiteren van de nederlaag van concurrent IJsselmeervogels, dat nog 3 punten los staat van de blauw-witten uit Veenendaal.

G.V.V.V. begon niet sterk aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut zette PVCV goed druk en dat leidde tot een scherpe voorzet waarvan het schot goed werd geblokt door aanvoerder Levi Budding. G.V.V.V. kon moeilijk onder de druk uit voetballen en mistte dezelfde felheid als de Utrechtse ploeg. Vooral in de omschakeling bleek PVCV goed te kunnen voetballen en dat leidde tot een aantal kansen. Gelukkig voor G.V.V.V. werden deze niet benut met dank aan de goede verdediging en keeper Mick Konings, die een schot van aanvaller Twan Smit goed kon pakken.

In de loop van de wedstrijd begon de D1 wel steeds beter te voetballen en werd er goed overgepast, maar dat leidde niet tot kansen. Het geluk van de thuisploeg kon niet eeuwig blijven duren en 10 minuten voor rust kon Hidde Waterman na een aardige steekpass doorlopen op doelman Mick Konings, die het schot stopte maar in de rebound was hij kansloos op de inzet van Alex Holltermann: 0-1.

De jeugdige blaiuwen waren door het doelpunt aardig van slag geraakt en PVCV profiteerde daar uitermate goed van, want een minuut na de 0-1 lag de bal alweer in het net. G.V.V.V. was slordig in de opbouw en verloor de bal redelijk vaak aan de tegenstander. Uit een Bergkamp-achtige actie van aanvaller Jeremy van Haarlem kwam de 0-2 op het bord, hij schoot raak in de verre hoek.

Na rust probeerde de Veenendaalse brigade nog een aansluitingstreffer te maken. Tevergeefs, het was vooral een strijd die zich op het middenveld afspeelde en de thuisploeg kwam nauwelijks bij het vijandelijke doel. In de omschakeling kreeg PVCV de mogelijkheid de wedstrijd defintief in het slot te gooien, maar door goed keeperswerk en het nodige geluk bleef mocht de Willemse-equipe nog een klein beetje hoop houden. Vier minuten voor tijd viel de genadeslag. Na een aanval van G.V.V.V. verloor men opnieuw knullig de bal en uit de counter kon Jeremy van Haarlem zomaar vrij doorlopen richting vijandelijk doel. Van Haarlem was niet zelfzuchtig en zag dat teamgenoot Alex Holltermann er beter voorstond, die zijn tweede doelpunt van de dag mocht maken. Daarna werd er vooral rond getikt tot het eindsignaal en kon G.V.V.V. D1 met een nederlaag op zak de warme douche gaan opzoeken.

Tekst: Jelmer de Vries