Drie maal is scheepsrecht, oftewel 9 uit 3!

20 september 2015

Een grijs en regenachtig begin van de zaterdag, op bezoek bij SDV Barneveld. Vroege wedstrijd, maar dat deerde onze jongens niet. Na een officiële entree op het hoofdveld en de pasjes controle, kon de wedstrijd beginnen. De acties in het begin van de wedstrijd speelden zich vooral af op het middenveld, noem het maar aftasten.

Na tien minuten kwam de eerste grote kans. Waïl gaf een goede pass aan Sander die knap de keeper tussen de benen speelde: de bal ging jammer genoeg rakelings langs de verkeerde kant van de doelpaal. Er werd steeds beter rond getikt zonder al te veel gehaast en dit werd beloond met een mooi uitgevoerde aanval, die begon bij Justin. De bal werd meegegeven aan Luca die op snelheid richting de achterlijn vertrok. De verdediging van SDVB ging mee (maar niet meer dan dat) en Luca kon de bal goed voorzetten, zodat de attent meegelopen Jaidy rustig en koelbloedig de bal in kon tikken: 0-1!

De thuisploeg kwam voetballend niet echt dreigend bij het doel van Saverio en moest het vooral hebben van corners. De uitvoering was niet al te zuiver, vlak na het doelpunt schoot SDBV dan ook naast. Sander kreeg rond de 25e minuut een pass van Luca, trok goed naar binnen en kwam in kansrijke positie om te scoren, maar zette 2 stappen teveel en de kans kon niet meer in een doelpunt worden omgezet, jammer!

Het einde van de eerste helft stond in het teken van corners en vrije trappen, waarvan kan worden vermeld dat ze naast en over getrapt werden door beide teams. Bij één van de vrije trappen moest Saverio zich nog even uitrekken om de bal over te tikken in, jawel, de zoveelste hoekschop, die jawel, wederom naast ging. Ruststand 0-1.

De verdediging stond stevig en hield de 0.

Na de rust werd er de eerste 20 minuten veel heen en weer getikt op het middenveld, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Uiteindelijk werd een aanval beter uitgewerkt en Dennis speelde naar Waïl die de bal vanaf binnen het 16-meter gebied achter de keeper schoot: 0-2!

De weerstand van SDVB leek gebroken en G.V.V.V. zette een tandje bij. Justin onderschepte een vrije trap van SDVB en nam die in één keer op zijn schoen. De bal kreeg aardig wat vaart mee, zodat Luca hem mee kon nemen in zijn sprint en langs de keeper kon punten. De bal ging langzaam richting doellijn, maar wat belangrijker was: hij ging er ook overeen, dus 0-3!

Keeper verslagen, de 0-3 wordt gevierd.

Het had nog 0-4 worden als Jaidy een voorzet goed had kunnen raken met zijn hoofd. Maar 0-3 bleef de uitslag, weer 3 punten binnen. Na 3 wedstrijden 9 punten en samen met Zeeburgia C2 trots bovenaan, een mooi resultaat.

Volgende week de eerste kraker tussen beide koplopers als wij Zeeburgia mogen ontvangen, aanvang 12.15u. Kom gerust even kijken……

Tekst: Nadia Auteri
Foto’s: Sabine Spies

Extra:
De C1 heeft een eigen teamsite. Klik hier
voor meer foto’s, verslagen en filmpjes van de afgelopen wedstrijden.
Van deze wedstrijd is ook een samenvatting beschikbaar, klik hier voor de samenvatting
.