E7 boekt mooi resultaat tegen FC Driebergen

18 oktober 2015

Op het programma stond vandaag een belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Driebergen E10, dat vorige week koploper Roda ’46 had verslagen. Het was fijn dat ook Marc er vandaag bij kon zijn, zodat het doel goed verdedigd kon worden. Het team was compleet, waardoor we speelden met drie wisselspelers.

In de wedstrijd bleek de tegenstander inderdaad van een ander kaliber dan vorige week. Er werd door beide kanten fel op de bal gespeeld en goed overgespeeld naar de vrije man. Yasin kreeg een aantal behoorlijke kansen, maar had niet voldoende controle in de aanname van de bal. Ook Collin was kansrijk, maar slaagde er niet in de keeper te passeren. Halverwege de eerste helft ving Koen een bal op van de tegenstander, zag dat de keeper van FC Driebergen niet in zijn doel stond en schoot van een flinke afstand richting doel. Keurig belandde de bal tussen de palen en stond het 1-0 voor G.V.V.V.

Hoewel er goed overgespeeld werd, schortte het in de eerste helft aan het meeverdedigen door de middenvelders en aanvallers bij balverlies. FC Driebergen kreeg daardoor een aantal kansen. Marc bracht meerdere keren redding, maar eenmaal troefde een tegenstander hem af en scoorde 1-1.

In de rust wisselde FC Driebergen van keeper. Jorran zag dat nu een kleinere keeper op doel kwam en nam zich voor deze in de wedstrijd te testen met een paar schoten van afstand. Na rust speelde G.V.V.V. compacter en beter. Koen scoorde fraai 2-1 en even later kreeg G.V.V.V. een vrije trap op een behoorlijke afstand van het doel. Jorran nam plaats achter de bal, concentreerde zich en schoot van afstand hard op het doel langs de keeper, 3- 1.

Ondanks de voorsprong bleef de wedstrijd spannend. Tjerk en Thom maakten gevaarlijke aanvallen onschadelijk. Vanaf halverwege de tweede helft nam het overwicht van G.V.V.V. toe en kwamen er meer kansen. Yasin kreeg een kans en schoot de bal in de hoek, 4-1. De opbouw van achteruit kwam van Tjerk en Diederik en op het middenveld geleidden Dylano en Collin de bal naar de aanval. Uit een mooi opgebouwde aanval kreeg Bjorn de bal voor zijn voeten en hij schoot de bal beheerst langs de keeper in het doel, 5-1.

Aan de andere kant van het veld ontstond een worsteling om de bal tussen Diederik en zijn tegenstander, waarbij zij beiden ten val kwamen. De bal belandde op de stip voor een strafschop, maar werd door FC Driebergen ver naast het doel geschoten. Even later wist FC Driebergen wel te scoren uit een volgende aanval en werd het alsnog 5-2. Op het laatst zakten Koen en Dylano een linie, zodat Thom nog een aanvallende impuls kon geven. Gescoord werd er echter niet meer. De 5-2 overwinning is een prima resultaat.