Eerste competitienederlaag C1 een feit

15 november 2015

Het is even wennen: een verslag schrijven over een verloren wedstrijd. Alle eerdere berichten waren gebaseerd op gewonnen wedstrijden (en één gelijkspel), en dan is het niet zo moeilijk om er iets leuks en positiefs van te maken. Dit is de eerste keer dat het anders is gelopen, in de 10e wedstrijd vond onze C1 zijn Waterloo….

We mochten aantreden bij Waterwijk (Almere) dus dat betekende weer een busreis van ongeveer een uur. Het was grijs en er stond een stevige wind, dwars over het hoofdveld, waar we iets later begonnen, aangezien de wedstrijd vóór die van de C1 uit was gelopen.

Waterwijk kwam het best uit de startblokken en maakte het ons direct moeilijk door fanatiek onze opbouw vanuit de verdediging te verstoren. De wind zorgde ook voor de nodige verstoring, maar de Blauwen voetbalden ook nog eens tegen zichzelf. Het was duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd ging worden….

Onze keeper had (te) veel te doen

De eerste kans voor Waterwijk was direct al een grote, de bal werd op het laatste moment door Tom van de lijn gehaald, het bleef nog 0-0, maar er hing onheil in de lucht. De verdediging had het moeilijk, er vielen gaten in het middenveld en ook de voorhoede kon geen vuist maken, daar werden geen echte kansen gecreëerd.

Saverio moest in actie komen en redde een inzet van de Waterwijkse aanvaller in 2 keer. Luca probeerde het aan de andere kant nog met een afstandsschot, maar die ging naast. Rond een kwartier in de eerste helft viel alsnog het eerste doelpunt: 1-0 voor de thuisploeg. Bijna was het weer gelijk, maar ook de doelpoging van Luca werd niet met een positief resultaat beloond. Er ging weinig goed bij onze jongens…..

Waterwijk was duidelijk de betere ploeg deze zaterdag, fanatieker maar correct op de bal, meer snelheid in het rondspelen en de spelers stonden gewoon goed opgesteld. GVVV C1 had een totale en collectieve off day. Onze keeper had het er maar druk mee en zorgde er met goed keepwerk voor dat de schade beperkt bleef, want na een vrije trap van Joris van net buiten het strafschop gebied, kon Saverio weer aan de bak en redde wederom een doelpoging door de bal in een hoekschop te werken.

Na een mislukte aanval, blokte Tom een schot vlak voor het doel, maar kort daarop was het toch 2-0, toen de bal bij een vrijstaande speler van Waterwijk kwam en Saverio kansloos liet.

Kort na het doelpunt, ging Luca op het doel af en schoot de bal voor de verandering met rechts. De keeper van Waterwijk kreeg zijn vingers er nog net tegenaan en tikte hem over. Vlak voor rust had Sander nog een aantal acties die dichter bij het doel kwamen, maar helaas, de irritante nul bleef staan.

Verandering in het spel na rust?

Niet echt, wederom een kans voor Waterwijk met een bal vol op de lat. Justin probeerde een goede voorzet af te leveren, maar de wind wilde ook niet een handje helpen, dus er kwam geen echte doelkans tot ontwikkeling. Luca kreeg nog een lange bal van Bas, nam hem mee met zijn heup en schoot de bal in het net, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeende hands. Ook hier is een “Jammer!” op zijn plaats, een doelpunt kan de wedstrijd doen kantelen…

De laatste 10 minuten waren wel voor onze jongens die nog een doelpunt probeerden te maken en drukten Waterwijk in de verdediging. Maar ja, ook hier wilde het niet lukken, ook niet toen Wail de eretreffer op zijn schoen had en uit kansrijke positie …… niet scoorde.

De teams bewogen zich duidelijk in tegenovergestelde richting

De laatste wedstrijden waren niet allemaal even geweldig, maar op de één of andere manier lukte het toch om als bovenliggende partij uit de confrontatie te komen en de 3 punten weer toe te voegen aan de totaalstand. Dat het dit keer niet lukte kwam door eigen falen als team en het feit dat er een goed spelende en georganiseerde ploeg tegenover ons stond: Waterwijk staat nu dan ook 3e in de competitie en dat is niet voor niets.

Even een zaterdag vrij en dan nog twee (thuis)wedstrijden vóór de winterstop. Laten we ervoor zorgen dat we met de vijf punten voorsprong ons weer kunnen opladen voor de tweede helft van de competitie.

Voor de samenvatting van deze wedstrijd klik hier

Nadia Auteri- Berton
(Foto’s Sabine Spies)