F1 maakt het spannend

8 december 2015

Zaterdag 5 december. De dag waarop Sint ons land aan doet kon voor de F1 ook iets moois brengen. Bij het winnen van de wedstrijd tegen Hooglanderveen F4, is de F1 niet meer in te halen door de nummer twee, de Meern. Zeker niet omdat de F1 een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Ondanks dat de jongens zich bewust waren van het belang van deze wedstrijd viel de spanning vooraf in de kleedkamer erg mee. De spelers kwamen op het veld met een straffe wind, welke ongetwijfeld invloed zou gaan hebben op het spel. De aftrap was voor Hooglanderveen, maar G.V.V.V. ging direct op de bal af. Het eerste schot op doel in de wedstrijd was van Vinz, deze trapte de bal net naast. G.V.V.V. heeft in deze fase veel balbezit. Na een handsbal van Hooglanderveen neemt Bilal een vrije trap. Deze werd heel mooi via de zijlijn voor het doel gebracht door Djayego. Jamie schoot op het doel, maar de keeper keerde het schot. Jamie kon de bal nog een keer voorgeven aan Djayego, maar deze kon er net niet bij. Vinz kreeg hierna een kans om tussen twee man door alleen op de keeper af te gaan. Helaas ging de bal net te ver van zijn voet af waardoor de keeper de bal wegwerkte tot een corner. De corner van Adam werd hoog genomen, maar leidde helaas niet tot succes.  Hooglanderveen kwam voor het eerst op de helft van G.V.V.V. De bal werd weggewerkt door Tygo. Twee corners voor Hooglanderveen volgde. G.V.V.V. schakelde snel en Bilal schoot de bal voor, naar Mohammed. Weer een corner volgde. De bal gaat bij deze corner via veel voeten. Van Mohammed naar Vinz, naar Jamie, maar de bal wil er niet in. Mohammed krijgt nog een keer de kans om te schieten maar deze gaat over.

Rust
G.V.V.V. moet deze wedstrijd winnen om vandaag kampioen te worden, en met veel ouders en opa's en oma's langs de kant, liep de spanning op, vooral langs de lijn op. Het zou toch niet waar zijn. Zouden ze volgende week allemaal wederom terug moeten komen ?

G.V.V.V. trapt af, en komt goed uit de startblokken, maar de eerste kans in de tweede helft is voor Hooglanderveen. Deze kwamen met twee man op Mike af, maar Bilal wist er nog net tussen te komen. G.V.V.V. is even van slag, waardoor Hooglanderveen meerdere kleine kansjes krijgt. Gelukkig werkt Nik een paar ballen weg.  Djayego speelt de bal naar voren op Adam, deze neemt de rust om goed over te spelen naar Vinz welke weet te scoren. Gelukkig, 1-0 !. Hierna gaat het spel op en neer. Een mooie aanval van de jongens geeft Djayego de kans om op het doel te schieten, 2-0. Na nog een aanval van G.V.V.V. klonk het eindsignaal.

Na een zeer succesvolle eerste helft van de competitie weet G.V.V.V F1 van de 10 wedstrijden er 9 te winnen en 1 gelijk te spelen. Met 38 doelpunten voor, en maar 12 tegen is G.V.V.V. F1 de ongeslagen kampioen. Natuurlijk zijn de jongens in hun voetbalkleren onder de douch gegaan en is het kampioenschap in de kantine gevierd.

Het kampioenschap werd nog bijzonderder doordat er twee sponsoren waren gevonden voor de trainingspakken en de jassen van de coaches. Deze werden tijdens het feestje in de kantine door de sponsoren zelf uitgereikt. De sponsoren zijn : Peter van Doorn, voor al uw professionele kitwerk en Saving Solutions voor al uw energie en telefonie oplossingen. Hartelijk dank voor jullie vertrouwen in de F1. Na het overhandigen van de trainingspakken en een mooie beker en het werden de feestelijkheden voortgezet met patat en kinder champagne. Nog even op de foto, en de jongens konden voldaan naar huis.

Op naar volgende week, een oefenwedstrijd tegen VRC F1 uit de eerste klasse.