F1 wint bij koploper Waterwijk

11 april 2016
Zaterdag was de uitwedstrijd bij Waterwijk. We moesten om half acht al vertrekken bij GVVV. Na een halve wereldreis waren we mooi op tijd in Almere. Doordat Nik een welverdiend weekendje weg was hadden we slechts 1 wisselspeler. Dit zorgde wel voor wat extra spanning tijdens de voorbespreking, want Nik ruimt achterin best veel op. Nu mochten Bilal en Jamie dit samen gaan doen.

De aftrap was voor GVVV en we probeerden direct goed over te spelen. Dit resulteerde al vrij snel in een corner voor ons. Tygo plaatste de 1ste corner voorbij de goal, deze werd terug gebracht door Adam en weer door een speler van Waterwijk tot corner gewerkt. De tweede corner plaatste Tygo keurig terug op Bilal en Bilal schoot de bal fantastisch in 0-1. Na dit doelpunt ging het spel veel op en neer, maar geen van beide teams kwam echt gevaarlijk voor de goal. Na ruim een kwartier kwam Waterwijk goed uit en schoten hard op Mike. Hij kon het eerste schot nog keren, maar vervolgens ging de rebound er alsnog in 1-1.

We lieten ons niet kennen en gingen direct over op de aanval. Er werd goed overgespeeld door Vinz en Djayego, die uiteindelijk de bal aan Adam gaven en met een zeer goed direct schot op doel werd het 1-2.Maar ook Waterwijk kende dit trucje, vanaf de aftrap gingen ze direct op de goal af en door het niet attent reageren, op de opkomende back vloog de bal mooi in de linkerbovenhoek, 2-2.

De tweede helft begon met aftasten op het middenveld. Diverse malen snoepten Mohammed, Tygo, Vinz en Djayego de bal af van Waterwijk, maar ook Waterwijk deed hetzelfde. Doordat het samenspel van Bilal, Jamie en Mike steeds beter werd, kon Waterwijk niet gevaarlijk worden. Tijdens een goede ingreep van Jamie kon de bal via Bilal, Tygo en Djayego na Adam en hij scoorde de 2-3. Dit haalde Waterwijk iets uit hun concentratie, want bij de volgende aanval kon Adam de 2-4 scoren. Hierna begon Waterwijk opnieuw aan te dringen. Onze verdediging werd aangevuld met Vinz die de enkele malen goed stoorde. Na een slechte uittrap van Mike kon de bal opgepikt worden door Waterwijk en werd de 3-4 gescoord.

Waterwijk begon steeds overtuigender aan te vallen, maar ondanks dat de vermoeidheid toesloeg hield de verdediging stand en ook Mike wist enkele goede schoten op de doel te keren. De eindstand is dus 3-4. Alle jongens hebben hard gewerkt en met deze winst op zak gaan we volgende week vol goede moed onze laatste thuiswedstrijd tegen VRC tegemoet.